• ср. юни 19th, 2024

Александър Симов, БСП: Как винаги намират пари за самолети, а няма за българските граждани?

Bychaspic

фев. 24, 2023

“Това, което виждам като номинации в листите за депутати, местните организации издигат качествени и млади хора. Винаги сме се стремяли към баланс. Драми при реденето на листи в БСП няма, всичко се случва много конструктивно.” Това заяви членът на Националния съвет на БСП Александър Симов в предаването “Денят On Air” на Bulgaria On Air, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

“На Конгреса на БСП имаше изключително добри послания. В този доста разпарчетосан парламент си имахме своите постижения и успяхме да постигнем много от нашите социални цели, заложихме нови. Само че кой чу за тях? Чухме за вътрешни драми, каквато беше целта на тези хора. Не смятам, че тя ще успее, защото виждам, че в БСП има пробуждане и този път много от нашите избиратели осъзнават, че тези избори са много важни”, коментира социалистът.  

 

Той посочи, че левият избирател оценява работата на БСП, но иска още. “Освен безплатните учебници, хората искат и безплатно здравеопазване. Защо винаги се намират пари за самолети, а за здравеопазване все няма? Ето това е смисълът от съществуването на БСП – да помислим за хората: как ще си изпратят децата на училище, с какви пари ще си платят тока, кой ще реагира на скачащите цени в магазините”, обърна внимание Алексаднър Симов. 

 

По неговите думи мерките на служебния кабинет срещу покачващите се цени изглеждат абсурдни. “Министърът на икономиката, който във всяка друга нормална ситуация вече щеше да е без работа, щял да отиде да говори с бизнеса – това била една от мерките. Как ще ги убеди? Няма такова нещо – слагаш таван на цените и показваш, че ти пука за хората.

 

Франция въведе таван на цените, Гърция също. При това, че Гърция има най-малката инфлация в ЕС – около 8%. А в България, където официалната инфлация е 20%, а вероятно при цените на храните е 80%, не се въвежда таван. Според мен това е неморално”, категоричен бе Симов. 

 

Той заяви още, че БСП има конкретни мерки за конкретни проблеми и припомни, че в  ковид кризата левицата е предложила мярка срещу спекулата, но тогава не е била чута.  “Сега виждате каква е ситуацията  – любим спор в социалните мрежи е да показват какви са цените във Великобритания, във Франция и в Испания, и какви са у нас”, подчерта Симов. 

 

“Така наречената лява коалиция “Левицата” ми прилича на спиритичен сеанс – викане на всички призраци на БСП, за да се използват срещу БСП. За мен е истинско откровение да видя, че Мая Манолова се е открила отново като ляв човек, защото само преди 3 години тя стоеше над лявото и дясното, за да дърпа и от десните гласове”, каза още той.  

 

“Аз съм социалист и смятам, че никой не трябва да бъде дискриминиран на база сексуалната си идентичност и по какъвто и да е друг признак. Но когато започне да се обяснява на децата на крехка възраст в училище, че те имат право да избират какъв пол да имат, това е нелепо. Когато станат на 18 години, тогава всеки да си избира”, коментира Симов и посочи, че много родителски организации сезират БСП за нахлуването на НПО-та в училищата, които правят точно това. 

 

“Конституционният съд се произнесе срещу Истанбулската конвенция. ВАС каза, че юридически никой не може да си смени пола. Но това никога не е спирало опитите тези елементи да бъдат внесени и вкарани в съзнанието на децата. Ние се противопоставяме на това и затова организираме референдум”, каза в заключение Александър Симов.

Източник: http://epicenter.bg

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *