• сб. апр. 13th, 2024

Андрей Райчев: Борисов се държи високомерно

Bychaspic

апр. 8, 2021

Бойко Борисов се държи високомерно. Ако неговото предложение за съставяне на правителство е искрено, то нямаше да е публично. Това смята социологът Андрей Райчев.

Той коментира изказването на премиера преди началото на правителственото заседание вчера.
„Борисов ги предизвиква“, смята социологът.

С излизането на Бойко Борисов се образуват дефицити, той има лични отношения с Ердоган, с Путин, с Меркел, които водят до липса на бежанци и наличие на руски газ, подчерта Райчев.

Той не очаква да се състави правителство. Според него дори и да се направи кабинет, диалогът в управлението ще е труден.

Според него вървим към предсрочни избори заради многото „мъжаги“ в политиката.
„Това са Борисов, Румен Радев, Гешев, Слави Трифонов. Твърде много личностни отношения, а в политиката трябват идеи“, каза още Райчев.

„Представете си „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън!“ и ДБ да се договорят. Те трябва да се допитват до всеки въпроси. При Демократите има двама съпредседатели, при ИМВ – освен Мая Манолова, са Хаджигенов и Бабикян. Слави не може с един да преговаря, камо ли с 5 души“, коментира пред БТВ Райчев.

Той допуска, че ще има избори до дупка, макар че това ще е лошо за страната. Прогнозира и по-голям крах на БСП при евентуален предсрочен вот.

„Страшна криза е в БСП. При нови избори те може да са трета, та дори четвърта и пета сила. Унижението е голямо“, заяви социологът.

Андрей Райчев смята, че Корнелия Нинова отдавна е трябвало да бъде в оставка. Той подчерта, че оцеляването на БСП е важно за българската политическа система.

„Народът вече не гласува за професори, академици, царе, а за такива като тях – за един от тях, Бареков, Трифонов и Борисов“, смята Райчев.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *