• ср. ян. 19th, 2022

Андрей Райчев: Нацията е разделена, повечето българи са против зеления сертификат

Bychaspic

ян. 15, 2022

Нацията е много сериозно разделена за серитфикатите. Мнозинството българи са против сертификатите. Големият въпрос е защо. Отговорът е, че има недоверие към политиците. Това каза в предаването „Говори сега“ по БНТ социологът Андрей Райчев по повод големия протест в София срещу зеления сертификат.

Оказа се, че да се управлява не е толкова лесно. Това ще започне все повече да личи. От там и недоверието, посочи политическият анализатор Георги Харизанов.

Засега не виждам да има увеличение на неодобрението. Засега властта не е неправила някакви неща, които да доведат до масово недоверие. Управляващите провеждат една хитра и либерална балканска политика по отношение на коронавируса. Тази коалиция няма как да издържи никакви крайни решения. В този смисъл те са малко ограничени, но засега вървят добре. Могат да започнат една политика на успкояването. Ковидът е болест на главата, на страха, на паниката. Трябва да излезем от тази ситуация. Тя не е българска. Трябва да започнем да излизаме от страха., заяви Андрей Райчев.

По думите на Харизанов правителството няма нови мерки срещу COVID-19, а прилага мерките на кабинета „Борисов 3“.

Инфлацията, цените на тока, непрекъснато растящите сметки и бездействието на властта по тези проблеми ще напрегнат правителството много преди казуса със Северна Македония, добави политическият анализатор.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.