• ср. сеп. 22nd, 2021

Антоанета Цонева: Подкрепяме силно политиките на Кирил Петков и Асен Василев

Bychaspic

сеп. 2, 2021

Не очаквам да има промяна на позиците за съставяне на правителство, всички възможни варианти бяха изчерпани.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Антоанета Цонева, депутат от „Демократична България“.
Тя коментира въпроса кога трябва да се проведат президентските избори и удачно ли е да бъдат заедно с извънредните парламентарни.

Моето лично разбиране и на колегите, с което обсъждаме, е, че изборите е най-добре да бъдат 2 в 1, евентуално средата на ноември, каза Цонева.

Относно темата за евентуален политически проект на служебните министър Кирил Петков и Асен Василев, тя заяви:
„Те са едни от най-успешните министри в служебния кабинет и „Демократична България“ подкрепя изключително силно техните политики. Адмирираме тяхната дейност, ние сме съмишленици, не конкуренти. Каквото и да предприемат, ние винаги ще останем съмишленици.

На въпроса кога от „Демократична България“ ще обявят кандидата си за президент, Цонева заяви: Разбираме, че нямаме достатъчно време, но когато сме готови с решение, то ще бъде оповестено.

Цонева коментира и темата защо „Демократична България“ не се явиха на разговори с БСП за съставяне на правителство с третия мандат.
„БСП и техният лидер допуснаха една основна грешка – когато се провали втория мандат, ние казахме, че трябва да има консултации между партиите, което г-жа Нинова отказа. Бяхме готови, имахме нагласата третият мандат да бъде осъществен, но няма как да стане без партиите да си говорят“, категорична е Цонева.

„Демократична България“ направи всичко по силите си за кабинет – вече се нуждаем от едно добро управление. Трябва да се научим на важен урок и да се върнем към старомодните парламентарни традиции“, завърши депутатът.

Източник: http://epicenter.bg

One thought on “Антоанета Цонева: Подкрепяме силно политиките на Кирил Петков и Асен Василев”
  1. ГОСПОЖО ЦОНЕВА , ТОВА СА ПРАЗНИ ДУМИ И НИКОГО НЕ МОГАТ ДА ЗАБЛУДЯТ……….ЗАЧЕВАНЕТО НА ПАРТИЯТА ВИ , Е В ГРЯХ …..И ХРИСТО ИВАНОВ ГО …..Д О К А З А !! АЗ СЪЩО СЕ БЯХ ЗАБЛУДИЛА ОТ НЕГОВИТЕ МНОГОСЛОВНИ ГОВОРЕНИЯ ……НО ПОЗИЦИЯТА МУ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО ……СЕ УБЕДИХ ЧЕ, СЪМ СЕ ЗАБЛУДИЛА !! МАСКИТЕ ПАДНАХА ….ПОД БРАДАТА !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.