• ср. апр. 17th, 2024

Байдън ще направи първото си обръщение пред Конгреса на 28 април

Bychaspic

апр. 14, 2021

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси отправи официална покана към американския президент Джо Байдън да направи обръщение на 28 април пред двете камари на законодателен орган на страната, съобщава изданието The Hill, цитирано от Агенция „Фокус“.

„Пиша Ви, за да Ви поканя да говорите на общата сесия на Конгреса в сряда, 28 април, за да споделите вашата визия за решаване на проблемите и [осъзнаване] на възможностите на този исторически момент“, се казва в писмото на Пелоси до държавния глава на САЩ. Текстът на документа беше разпространен от пресслужбата ѝ.

По-късно говорител на Белия дом потвърди, че Байдън е приел поканата от председателя на Камарата на представителите. „Президентът прие поканата да говори на обща сесия на Конгреса на 28 април, в навечерието на стотния ден от мандата си като [държавен глава]“, се казва в изявлението на говорителя.

Това ще бъде първата реч на Байдън пред Конгреса от началото на неговия мандат, започнал на 20 януари. Както отбелязва вестник The Hill, обикновено американските президенти изнасят речи пред пред Конгреса в рамките на няколко седмици след встъпването си в длъжност, но на фона на пандемията Байдън все още не е направил това.

Тъй като Байдън встъпи в длъжност на държавен глава на 20 януари, не става въпрос за традиционното послание „За състоянието на Съюза“, с което американският лидер се обръща всяка година към законодателите и обикновените граждани.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *