• ср. май 18th, 2022

Балабанов: Настояваме за референдум в Кърджали

Bychaspic

май 11, 2022

В Кърджали са управлявали със страх, за съжаление, в последните години и в една такава ситуация на ново правителство, на коалиция, която се е изправила срещу този модел с идеята да променя, няма нищо по-прекрасно един такъв казус да бъде подложен на референдум, на който хората да излязат и да гласуват“, каза пред БНТ Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ по идеята за отделяне на Кърджали като самостоятелна община. Ще искаме референдум в Кърджали, категоричен беше той.

Балабанов коментира и казуса с плана за въвеждане на еврото, като подчерта, че такова сериозно решение е логично да мине през парламента: „Откъде накъде, без да се знае, на тъмно един такъв план може да се прокара през изпълнителната власт“.

И заяви: „В момента тече не коалиционна среща на политическо ниво, а експертна такава в Министерство на финансите, където всички политически партии от коалицията са изпратили експерти, от наша страна е г-н Каримански, за да се запознаем какво пише в този план.

Още по темата

20 апр 2022 19:15

44

13 апр 2022 15:54

15

Нямаме го черно на бяло да видим какво е написано вътре, защото последните редакции могат да дойдат от г-н Василев, затова е тази експертна среща. И логичният път на един такъв план е първо през парламента, тогава с решение през изпълнителната власт.“

Станислав Балабанов се спря и на спора за участието им в парламентарните комисии, като посочи, че още през март са били наясно, че са ощетени по отношение на местата, но са запазили нормалния коалиционен тон в името на това да се създаде тази коалиция, тя да стартира и тези комисии да работят свободно и прозрачно.

„Какво се оказа обаче? Покрай казуса с БНБ и покрай заложническото поставено място на МРРБ в тази една ситуация с sms-си бяха бламирани тези комисии от тези коалиционни партньори и затова го поставихме въпроса да има принципно мнозинство и равнопоставеност, за да можем да работим, не да се излагаме“, заяви депутатът от „Има такъв народ“.

Коалиционното споразумение е фундаментът на тази коалиция и там всеки е сложил подписа си под конкретни цели, нормално е казуси, които са извън коалиционното споразумение да пораждат конфликти, поясни Балабанов. И подчерта, че в днешната ситуация предсрочните избори са най-лошият вариант, защото това не е държавническо поведение, но всеки има принципи, логично е всеки да ги отстоява.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.