• ср. ян. 19th, 2022

Без нови мерки в София засега, заетите интензивни COVID легла под 70%

Bychaspic

ян. 14, 2022
Без нови мерки в София засега, заетите интензивни COVID легла под 70%

Снимка: БГНЕС

Заетите интензивни COVID легла в София са под 70%, като има възможност за разкриването на още такива, обяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че според новия пандемичен план на правителството София все още е далеч от налагане на по-строги мерки.

В понеделник ситуацията отново да бъде обсъдена от общинския щаб.

Още по темата

14 яну 2022 06:30

155

13 яну 2022 17:22

382

„Разпореден е засилен контрол на мерките, от началото на годината в градския транспорт са направени проверки на около 1500 превозни средства, издадени са около 60 акта за нарушения“, обясни Фандъкова.

Столичният градоначалник посочи още, че е провела среща с новия министър на здравеопазването Асена Сербезова и е говорено за COVID зоните в ДКЦ-тата и общинските болници, като се подготвя въвеждането на денонощни такива.

„Коментирахме още тестовете и учениците. Аз подкрепих тази мярка с една цел – много време учениците бяха вкъщи. В понеделник се надявам да имаме възможност да обявим, че учениците в София няма да излизат в онлайн обучение, защото е краят на срока и е важно да бъдат в училище“, добави тя.

Фандъкова посочи още, че заради високите сметки за ток има шанс да бъдат разреждани линии на градския транспорт, но столичани няма да останат без превоз.

„Много е тежка ситуацията с цените на електроенергията и природния газ. За улично осветление сметките са пораснали два пъти, а тази сметка се плаща изцяло от местните данъци на хората“, уточни тя.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.