• пн. апр. 22nd, 2024

Бивш шеф на ЦСБОП: Митниците се разглеждат като касичка от различни субекти

Bychaspic

апр. 4, 2024

Обиски и изземвания от ДАНС в кабинета на директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова и заместника ѝ Людмил Маринов бяха извършени преди ден. Твърди се, че операцията е свързана с разследване на сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал.

„Изострянето на политическата ситуация, не само в България, отражението върху икономиката и икономическите субекти, създава предпоставки и за изостряне на политическата борба вътре в страната. Появиха се нови политически субекти, а по традиция всеки политически субект, сдобивайки се с опит, разбира че Министерството на финансите, Агенция „Митници“ като част от него, са изключително важни. От началото на прехода ние виждаме, че митниците се разглеждат като касичка от различни субекти“, заяви бившият шеф на ЦСБОП ген. Тихомир Стойчев в студиото на „България сутрин“.

Още по темата

4 апр 2024 10:15

99

4 апр 2024 08:03

27

По думите му е необходима прозрачност по случаите с разследвания в институциите, а не обществото да трябва да гадае какво се случва вътре в тях.

„ДАНС не знам защо бърза да проведе тази операция точно в този момент. Доскоро бяха атаките срещу председателя на ДАНС с опита за неговото отстраняване, който се оказа неуспешен. Видимо всички служби и институции в момента са поставени под лупата на политическите партии и всеки се опитва да завоюва позиции, защото предстоят избори“, коментира Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

„През 1998 година НСБОП, след като дълго време Националната служба за сигурност и нейните структури по места са събирали информация за контрабандните канали, провежда обща операция между НСС и НСБОП. Паскал е един от задържаните, но са задържани много количества товари, които се оказват свързани с политически лица“, разказа гостът.

Бившият шеф на Централната служба на борба с организираната престъпност коментира и идеята за обединението на НАП и Агенция „Митници“.

„Няма смисъл. Това са сътресения по службите. Единствената им цел е тези служби и ръководните постове да им бъдат благодарни и подчинени, за да продължава да се върши това, което се върши 30 години. Никой от тях не иска реална промяна и никой не иска реална битка с престъпността“, подчерта Стойчев.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *