• пн. окт. 18th, 2021

Биткойнът поскъпна с близо 10% до 47 800 долара

Bychaspic

окт. 1, 2021

По време на търговията в петък биткойнът поскъпва с близо 10%, достигайки 12-дневен връх около 47 800 долара. Това може да се окаже най-солидното поскъпване в рамките на ден на водещата криптовалута от средата на юни насам, предава БНР.

Джоузеф Едуардс, шеф анализатори в Enigma Securities в Лондон, посочи нарастващите обеми на търговия на борсите за крипто деривати като възможен двигател за възходящото движение. Търговията с деривати често оказва влияние върху спот цените на биткойн пазарите.

Поскъпването на биткойна започна от вчера, след като шефът на Федералния резерв на САЩ – Джером Пауъл заяви, че американската централна банка не планира да наложи забрана при използването на криптовалутите.

Освен това Пауъл отбеляза, че цифровата валута на централната банка (CBDC) може да замени някои от употребите na дигиталните валути, но няма да ги замени напълно.

Шефът на Фед обаче отбеляза, че е за регулация на т.нар. „стабилни криптовалути“ (stable coins), като каза, че това би било „подходящо“, тъй като те вършат същата работа като другите активи, които са регулирани.

Източник: https://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.