• пн. апр. 22nd, 2024

Благотворители пуснаха 1 тон риба в езерото на Лесопарк “Липник”

Bychaspic

апр. 15, 2021

Дарение от 5000 риби каракуда за зарибяване на езерото в Лесопарк „Липник“ получи Община Русе. Благотворителната инициатива е на клуб по спортен риболов Feeder Fishing Ruse.

Със събраните средства от състезания по спортен риболов неговите членове организираха зарибяването на езерото. Рибата е с тегло между 200 и 600 грама и разполага с необходимите ветеринарно-медицински свидетелства и документ за произход.

От ръководството на спортното дружество заявиха, че е нормално следствие от преноса на рибите 1-2% от тях да останат зашеметени. „След зарибяването чайките, които плуват по повърхността, нараняват по-слабите риби, които се възстановяват от транспортирането“, обясни председателят на Клуба по спортен риболов Цветомир Петров.

Каракудата е сред рибите, които са най-издръжливи на климатични условия. Тя не се отличава с особени кулинарни качества, но е изключително подходяща за практикуване на спортен риболов. Такава е и целта на благотворителната инициатива – заниманието да стане все по-предпочитан начин за отдих и забавление за русенци.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *