• чт. ян. 20th, 2022

БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!

Bychaspic

ян. 15, 2022
БЛС с позиция: Защитата от коронавируса е ваксината!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която се води „за“ и „против“ „зелените сертификати“ и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 у нас.

Още по темата

15 яну 2022 11:57

37

15 яну 2022 07:45

152

14 яну 2022 22:30

280

„За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги – медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план“, посочиха от БЛС.

„Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация. Затова, ние от Български лекарски съюз категорично и за пореден път заявяваме:

Ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90 на сто.

„Зеленият сертификат“ не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече – у нас той беше въведен със закъснение“, категорични са от лекарското съсловие.

„Не на последно място: БЛС заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19“, се съобщава още в позицията.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.