• пн. апр. 22nd, 2024

Борисов: Ако Петков и Пеевски направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция

Bychaspic

апр. 4, 2024

Ако Петков и Пеевски решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция. Не знам как ще си говоря след изборите с тези хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Не давам оценка за казаното от Денков. Но помня, че когато дойдоха миньорите от Мариците да ги бият, той се сгуши зад Пеевски. Помня много срещи, в които въобще не се разглеждаше такова зло“, каза още премиерът по адрес на ППДБ.

„След като отидоха заедно с Мария Габриел акад. Денков и Кирил Петков при президента, една седмица по-късно Рая Назарян показа подписаното от нас споразумение. След това водихме преговори за четирима министри, които не искахме да приемем – Асен Василев, Тагарев, Йоловски, Радев“, разказа лидерът на ГЕРБ. 

И добави: „Имам СМС от четвъртък вечерта от Асен Василев, че е на линия, ако не искаме да ходим на избори, да се срещнем и да говорим. След това го търсих няколко пъти, за което той е разказал, че едва ли не съм му счупил телефона да го търся, а то беше вследствие на неговото съобщение“, обясни Борисов и допълни, че са срещнали и той му е казал при замяната на кои министри могат да се съгласяват да съставят правителство.

„Вчера поканих колегата Лорер, бяхме заедно във външна комисия, и му показах есемеса от четвъртък вечер. Имам нов телефон, пак „Нокиа“, но не мога да го разуча и не знам как става триенето“, каза още Борисов и  поясни как след това са протекли разговорите, как ППДБ са поискали смяната и на Калин Стоянов с Ивелина Дундакова.

„Казахм им, че това няма да стане, защото имат четирима човека в МВР. Зам.-министърът на ГЕРБ беше уволнен“, разказа председателят на ГЕРБ. „Второто им предложение беше Румяна Бъчварова.

„За един министър отиваме на избори. Това е цялата хронология. Какъв Пеевски, какво ДПС, като те не са участвали в преговорите“, недоумява Борисов. И поясни, че Дундакова е била предложена за вътрешен министър от Христо Иванов.

„В моята централа нееднократно са идвали Иво Прокопиев, Христо Иванов, Захов (б.а. Теодор Захов, съдружник на Иво Прокопиев), Пеевски“, разкри лидерът на ГЕРБ на въпрос дали Пеевски взима решенията в партията, както твърди Кирил Петков.

„Г-н Петков нека да доизкаже всичко с него и Пеевски. Утре ще си направят коалиция като нищо“, коментира той.

„За мен е проблем, че санкционираха Владислав Горанов по „Магнитски“. Той е най-добрият ни финансов експерт“, каза още Борисов.

Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика“, допълни лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали е възможна коалиция ПП-ДБ-ДПС, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори: „Всичко е възможно“. 

„Адски ме натъжава това, че и правителството и парламента не искат да четат отчета на Международния валутен фонд. Те се надпреварват да харчат все едно и света и България свършват“, посочи Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и оставката на главния секретар на МВР, като заяви, че Живко Коцев винаги е имал неговата подкрепа.

„Каквото знаете вие, това знам и аз за контрабандата“, коментира той.

„Живко Коцев беше предложен от Атанас Атанасов и имаше моята подкрепа“, обясни лидерът на ГЕРБ на въпрос за оставката на главния секретар на МВР.

Очаквайте подробности.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *