• сб. апр. 13th, 2024

Борисов в Търново: По-подготвен премиер от мен няма, но ще предложа друг с ясна натовска ориентация

Bychaspic

апр. 14, 2021

Звучи нескромно, но днес по-подготвен премиер от мен няма. Ние сме първа политическа сила, пета победа на парламентарните избори и благодаря на президента за топлите думи. Аз винаги съм вярвал в това, че обединението прави силата. Намираме се в тежка криза, целия свят е в криза“,.

Това заяви премиерът Борисов в Търново.

Министър-председателят допълни, че не е честно и той като Радев да разделя нацията на две, затова ще предложи друг министър-председател с ясна натовска ориентация. Не става дума за Томислав Дончев, не защото не заслужава, уточни той.

Борисов не пожела да разкрива повече около предложението на ГЕРБ за кабинет и заяви, че има време. Отказа да каже имената на новите министри и кандидата за премиер, въпреки настояването на медиите.

Епицентър.бг припомня, че в публичното пространство вече се завъртяха имената на бившите външни министри Николай Младенов и Даниел Митов. На последната пресконференция на ГЕРБ Митов присъсттваше, когато се отчитаха резултатите на партията, като многократно подчерта, че партията стои стабилно на политическата сцена. Даниел Митов дори нанкоро е станал и член на ГЕРБ. 

„Онзи ден слушах въпросите ви, дали ни е страх от служебно правителство. Ако се задава такъв въпрос означава, че няма вяра в демокрацията и политическите партии не са проявили мъдрост. Тези, които са избрани, нямат правото да дезертират, подерта Борисов във Велико Търново.

Премиерът коментира и появата на партия „Има такъв народ“ на политическата сцена.
„Всеки има стил на работа, избрали са този стил, и мога да кажа, че навсякъде, където се появиха подобни политически партии, станаха първа политическа сила, а у нас ние отново сме първи. Спомнете се в Би Ти Ви колко години се даваше трибуна за тежък хейт по мен. Никак не е случайно появяването на му политическата сцена и резултата му„, каза Борисов за Слави Трифонов. 

Сега бяха изборите, за какви предсрочни говорите? Харчете си парите, щом искате, вместо да правите болници. Нали изборите са честни и прозрачни?!

Аз съм европейски възпитаник над десетилетие и нищо не е договорено, когато нищо не е договорено, затова в развитите държави няма служебни правителства и не се плашат със служебни правителства„, коментира още той.

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Велико Търново. Той е придружаван от кмета Даниел Панов, здравният министър Костадин Ангелов и финансовият Кирил Ананиев.

На заседанието на Министерски съвет, правителството отпусна 2 000 000 лв. за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града.

„Ние можем да покажем какво сме направили. Нека се види какво могат и другите“, заяви Борисов.

По програмата всичко успяхме да свършим, вдигнахме БВП на страната, даже и преизпълнихме това, което си бяхме поставили за цел.

Благодарение на това успяхме да вдигне доходите, на изключително важни агенции, осигурихме средства за лекарства, за болниците отпуснахме средства. Влязохме в чакалнята на еврозоната. Строи се „Хемус“, „Струма“, „Европа“ и то с много бързи темпове.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *