• вт. окт. 3rd, 2023

Борисов: ГЕРБ е първа политическа сила, защото хората одобряват всичко, което правим

Bychaspic

апр. 11, 2021

Логично е, че ГЕРБ е първа политическа сила на изборите, защото хората одобряват тези мащабни ремонти, строителството и всичко, което се прави по регионите в страната. Това коментира премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който инспектира ремонта на Околовръстния път на Пловдив.

„След като завършихме първия лот на околовръстното около 3 км, сега работим на км 4 от пътен възел до пътен възел. Прави се изцяло нова основа и разширяваме пътя. Дейностите се движат в график. Хората одобряват тези мащабни ремонти, които се правят по регионите. Доволен съм от темпа на работа и хората ще бъдат още по-доволни. Разширението на Околовръстния път на Пловдив се движи в график“, заяви той.

„Днес ще бъде пуснато и едното платно на АМ „Тракия“, където стана катастрофата. Утре ще преправят увредения асфалт, заради катастрофата в началото на седмицата“, допълни премиерът.

„Няма досега друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е печелила. Омразата за нас е, защото ги побеждаваме. Най-щастливи ще са, ако не се явяваме на избори, но ще го направим както трябва“, каза премиерът по-късно по време на посещение в село Тополово, община Асеновград, където бе с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев..

„В новите бюджети финансистите трябва да залагам много по-големи буфери за ваксини. За този и другия месец ще имаме по 2.7 млн. ваксини от „Пфайзер“. Много съм щастлив от тази новина. Това много ме радва. Министър Ангелов и Агенцията по лекарствата свършиха много работа. Така че хората да са спокойни, с пълна сила ще върви имунизацията. Тази седмица ще получаваме ваксини, за да могат да получат и личните лекари“, каза още Борисов.

„Направихме много и за образованието. Толкова ги е яд, че правим, че не искам да говоря“, добави Борисов.

Премиерът разгледа нова спортна зала в Тополово.  „Има много млади хора и това е най-голямата радост. Видяхме колко време минава с всичките процедури. Вече офертите се подават по електронен търг. Явиха се много фирми за пробива на Пловдив“, посочи той.

„Има много хора, които си приписват заслуги. В петък благодарение на европейската солидарност и на това, че реагирахме бързо и навременно и твърдо, но дипломатично по проблема с „Астра Зенека“ се договорихме. В петък вечер, вече имаме официално данните, през април, май и до средата на юни да получим 2.7 млн. ваксини на „Прайзер“. Мислехме, че през август, но аз мисля, че през май месец ще имаме ваксинирани вече над 3 млн. души, за да постигнем колективен имунитет и да махнем тази пандемия. Всичко е договорено“, заяви той.

„Притеснявам е, че от „Джонсън и Джонсън“ ще имаме 2 млн. ваксини, но тя още не е излезнала на пазара. Търговската война е със страшна сила и цените се вдигат със страшна сила. За „Пфайзер“ бяха 12 евро, станаха 15.5 евро, сега за 2022 г. и 2023 г. се подписват договори за 900 млн. ваксини, но вече за цена от 19.5 евро. Щом договори се правят сега за 2022 г. и 2023 г., сега се плашим от новия френски щам, но толкова много щамове ще се появят. Близо 18 млрд. евро ще струва това“, каза още Борисов.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *