• ср. апр. 17th, 2024

Борисов: Предлагам Дани Митов за премиер, с Мария Капон ходехме по барове, кой ще ме разследва?

Bychaspic

апр. 14, 2021

Аз съм готов с кабинета, но днес ще ви съобщя кой ще ни бъде премиер. Не че аз съм уморен, но трябва да поемем отговорност. Това е отговорност лична, на лидера. И аз я поемам. Дани Митов ще бъде моят кандидат за премиер“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред новите депутати на парламентарната група. 

„Откакто съм човек, аз се явявам мажоритарно на избори. Те за това искат да ни изчегъртат. Ние имаме здрава партия, силни кметове, нищо че някои ги критикувам“, подчерта лидерът на ГЕРБ на заседание на новата парламенрана група на ГЕРБ.

„ГЕРБ е мажоритарна партия – откакто съм бил главен секретар на МВР и кмет. Докато съм бил премиер, не съм се занимавал нито на 1% с партията. Затова се отказвам от двата поста – в правителството и в парламента“, обясни Борисов.

„Затова сега ще им вкарам компроматите – чекмеджета, пачки, в… задния двор. Щели да правят комисия. Кой ще ме разследва? Народът направи комисия и ме постави на първо място. Това е изборът на народа“, категорично заяви Борисов.

Много съжалявам, че ВМРО не успяха да влязат в парламента. При патриотите стана, както преди това с Реформаторския блок. Явиха се поотделно и не влязоха“, коментира премиерът.

Някои, които сега много говорят, може да не влязат в следващия парламент, добави той.

Служебно правителство има за цел да подмени резултатите от редовните избори, посочи Бойко Борисов в коментар за резултатите от парламентарните избори.

Цяло лято ни убеждават, че нямаме правова държава. Вчера дори се бяха засилили да не допуснат победителите на честните избори на първите редове в парламента, посочи той, визирайки опозицията.

Борисов обяви, че предлага Цвета Караянчева, която победила в Кърджали, за председател на парламента. За председател на ПГ се предлага Десислава Атанасова. 

Взех решение да се оттегля от парламента, обяви още той.

Тези нови лица са от 30 години в политиката, водят политически предавания…всяка вечер в прайм тайма на бТВ се водеха политически предавания и се подготвяше цяло едно поколение. Всяка вечер бяха срещу системните партии, заяви премиерът. 

Мария Капон мислех, че ми е приятел. Заедно ходехме по барове с нея, не можах да повярвам какво е говорила вчера срещу ГЕРБ. Били нови лица! Какво ново лице е Тотяна Дончева? Че тя игра срещу мен на кметските избори!

Слави безспорно е най-успешният човек като певец и в шоубизнеса. Но сега е на друга сцена, трябва отговорност и други решения отсече Борисов.

Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва, ще се намеся. Но толкова грозно постъпваха в тези месеци тези хора – толкова долно, гадно, низко и към семейството и към дома ми...Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват. Затова се оттеглям от парламента. Дани Митов ще бъде моят кандидат за премиер. Искам много ясно да се види разликата за евроатлантическата ориентация. Бил ми е зам., бил ми е министър на външните работи, минал е през незаслужените обвинения, отсече премиерът.

Показвайте какво можете, обърна се Борисов към депутатите от ГЕРБ.

Искам да сте много отговорни. Има ли добри предложения за пенсиите, за мерките…предлагайте ги и вие тези неща. Предложете още утре закона за мажоритарни избори. Нека да има мажоритарни избори – това ще е гласът на народа. Нашият първи закон е този, заяви още Борисов.

Премиерът се обърна към Вежди Рашидов, като го поздрави за победата в Пловдив и Пловдив-област.

Новите лица са добре забравени стари, каза Борисов, визирайки лицата, които се лансират от опозицията, като Мария Капон и Татяна Дончева.

Днес говорих с Каракачанов, защото с него направихме неща, които десетилетия не са направени за Българската армия. С Катя Захариева обсъдихме също за извънредно заседание в следващите дни, обяви още той.

Парламентарната група ще се казва ГЕРБ-СДС, стана ясно още на заседанието.

Действайте, работете. Ще ви провокират, ще се опитват да ви ядосват, но трябва да издържите. Аз ще ви помагам“, обърна се финално Борисов към депутатите.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *