• пт. мар. 29th, 2024

Борисов: Рашков ме вика на разпит в четвъртък! Ама искам лично той да ме разпитва!

Bychaspic

юли 13, 2021

Рашков ме вика на разпит в четвъртък, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференцията на партия ГЕРБ.

Бършсов обяви, че вчера му е била връчена призовка за разпит от вътрешния министър.

Иска да ме изплаши ли? Не ме е страх, бе, Рашков. Ще дойда на разпит в четвъртък, ама искам ти лично да ме разпиташ, заяви Борисов.

„Днешният брифинг е продиктуван от гласуването му във всички негови измерения. И ако вотът в чужбина беше „гвоздеят на програмата“ на протестиращите партии, то нередностите там предизвикват редица въпрос“, заяви лидерът на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев.

Той изтъкна, че при избора в чужбина има не само куриозни случаи, но и много примери за проблеми с машинния вот. „Защо до ден днешен ЦИК не дава списък с техниците, които отговаряха за машините зад граница? Има ли такъв списък, може ли някъде да се намери?“, попита той.

„Ако мога да вляза в космическата тематика от вчера, ЦИК се превърна в една черна дупка за гласуването в секциите зад граница“, отбеляза той.

Георгиев заяви, че заради техническа и организационна неграмотност се е побучил хаос в секциите в чужбина, „заслуга“ за което има Цветозар Томов, който след изборите изчезнал – нито си вдига телефона, нито отговаря на мейли.

„И трите телефона, открити от ЦИК за обслужвани от СИК зад граница, не са били вдигани“, подчерта Георг Георгиев.

Той подчерта, че „най-голямата измама и най-големият тюрлюгювеч“ се е случил на изборите в чужбина: „Тези хора бяха излъгани по най-брутален начин и има риск техните гласове да не бъдат отчетени – не бяха организирани секции и да няма никаква информация какво се е случило. Третата сюжетна линия е с техниците, които пипаха машините и не знаем какво се е случило след това“, отбеляза Георгиев.

„Докато чакаме тези 2% – от Шумен, Русе и Стара Загора, дори Бойко Рашков не може да ни каже, защото той явно е изчезнал със секцията в Англия. В изборния ден даваше интервюта, втори ден мълчи. Докато създаваше пушилки със симпатизанти и активисти на ГЕРБ, в ромските махали вървеше купен вот“, отбеляза Тома Биков.

„Понеже питаш Бойко Рашков къде е – той ме призовава да се явя в четвъртък на разпит, като лидерски победител в София за „снемане на сведения“. „Да носи задължително следните документи: лична карта и т.н.“, зачете на свой лидерът на партията Бойко Борисов документа, призоваващ го на разпит.

Тома Биков изрази учудване, че рядко е секнал ентусиазмът на министрите от служебния кабинет, а сега вече е и доказано, че те правят кампанията на протестърските партии.

Бойко Борисов заяви по повод исканата оставка на ЦИК: „Едно нещо искам да ви кажа – Радев трябваше едно нещо да свърши за две години – организация на изборите, и се провали. Той не организира честни избори, той така уплаши така хората чрез своята марионетка Бойко Рашков, че имаме рекордната ниска избирателна активност… Вчера търсих техниците, то се оказа, че няма секции. Исках да видя техника, който пипа машината, дава картите. Понеже а  съм разкрил десетки печатници на фалшиви пари и карти за източване на банкови апарати. В Европа не случайно главният прокурор на САЩ написа благодарствени думи за Бойко Борисов. Когато държиш три бели пластики, коя пластика ти дават да вкараш в машината? Вие виждате – нали щеше по-бързо да излиза изборният резултат? Колко вече се бавят? Два дена – два процента!“.

„През това време ми пращат призовка. Ама не се плаша, бе, Рашков! Ела и ме разпитай! Ама ти обаче, не карай момчетата. Пак ви бих и се чудите как да нагласите резултатите сега – ето това е истината. Аз призовавам всички партии да си поемат политическата отговорност – те клечаха пред Радев, те правиха протести, те издигаха Слави в култ. И сега два дена се държат като ощипани госпожици – и нямат позиция. А има и най-големият парадокс – без решение на ЦИК, без да са обявени изборите, да се съставя правителство. Ама това се казва самозванство! Аз съм практичен човек – изградил съм си доверието на народа, защото съм мислил за него“, заяви още Борисов.

Той посочи, че ИТН и другите партии имат особен ръст в ромските махали – „така ги плашеха“! „Рашков е осигурил на всичките тези партии възможност за купуване на гласове, а в същото време вдигаше пушилка, че

ГЕРБса го правили.

Борисов се присъедини към позицията на своите колеги – че говорителят на ЦИК Цветозар Томов се е покрил и е излиза да коментира вота. „Самозванството, когато друга партия е пред тебе, означава, че си сигурен, защото си се разбрал“.

„Стотици милиони се изхарчиха за изборите! А да не говорим, че идват и президентски. Ето, ние сме се дръпнали. Те си имат мнозинство в парламента, какво им липсва? Призовки – цялата партия разкостиха, докато изкупят циганския вот. Бойко Рашков няма ли някой да го питат за имотите? Спецов, чийто купувач на неговите фирми безследно изчезна, няма ли да го викат?! Овча работа! Те са подли, корупмирани, подменящи вота!“, коментира още Борисов.

„Да сложат програми, да ни поканят на среща всичките. Ние не се натискаме, казали сме, че сме опозиция, но другите да си поемат отговорност. Това си избраха. Ние бяхме една средноевропейска държава. Всичко беше нагоре – доходи, ваксини. Ваксинирайте се още днес! Вижте, какво става в Гърция, Макрон задолжи ваксинирането на медицинските работници. Когато дойде вълната, няма да търсите нито Трифонов, нито когото и да било, вече ще става въпрос за вашето здраве“, заяви още той.

„Да е честито на българите това, което си причиняваме сами! И затова аз се обръщам към Слави и хората му – да си носи политическата отговорност, да го видим колко може“, отбеляза Бойко Борисов.

Той сподели, че, включвайки тази сутрин Би Ти Ви и Нова телевизия, все едно се е върнал преди 20 години – старите лица от неотдавнашното минало – отново дефилират по телевизиите: „Царя много го уважавам! Ако искаха някакво спокойствие, трябваше да предложат за премиер царя. Той говори най-много езици от всички. Аз съм свидетел как всичките тези кръгчета се примамваха към него, защото тогава ги наблюдавах отстрани“.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg

3 thoughts on “Борисов: Рашков ме вика на разпит в четвъртък! Ама искам лично той да ме разпитва!”
  1. Доколкото разбрах от горе прочетеното за това че този път герб е на второ место са виновни Радев и Рашков а така също разбрах че герб ще подкрепи предложеното от Слави Трифонов правителство защтото това правителство е по изгодно за тях от сложеебното

  2. Благодаря че коментара ми няма да бъде публикуван доколкото разбрах неможело повиче от един коментар аз питам каде го пише това ограничение може би в законите на герб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *