• ср. апр. 17th, 2024

Ботьо Ботев: Убийството на „Симеоновско шосе“ е брутално, може да е отмъщение

Bychaspic

апр. 7, 2021

46-годишният Николай Драгополов, собственик на автокъща и криминално проявен, беше застрелян показно с два куршума в луксозния си автомобил пред очите на 11-годишно дете, с което е пътувал. Извършителят е чакал жертвата под моста на „Симеоновско шосе“.

Според Ботьо Ботев – бивш шеф на отдел „Убийства“-МВР, това говори за бруталността на стрелеца – да не се поколебае да стреля, докато в колата има дете. Той допусна и че може да не става дума за поръчково убийство, а за отмъщение на база междуличностни взаимоотношения. Според него обаче има и белези на професионално извършена работа по следене на жертвата.

Не може извършителят да чака случайно събитие – час-два под моста. Колата може да не спре на червен светофар. Трудно е да е имало интервенция върху светофара. Има зачатъци като факти, че съществува организация за изчакване и проследяване, за да се намери удобен момент да се случи убийството, коментира още Ботев, като уточни, че разследването е в началото. Според него има вероятност да е бил проучван убитият, допусна и че това не са малки играчи в престъпните среди.

Пластовете на организираната престъпност сега са наместени и се промениха нещата. Много станаха известни бизнесмени, легални и законни. Не мисля, че става дума за малки играчи в случая, обясни експертът. По информация на Би Ти Ви стрелецът е избягал в посока център. Той се издирва.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *