• пн. окт. 18th, 2021

Боян Магдалинчев: Името на Лозан Панов е спрягано още преди предните президентски избори

Bychaspic

окт. 4, 2021

Отдавна се говори в нашите среди, че на Лозан Панов му е предлагано за кандидат за президент. Още преди предишните президентски избори е спрягано името му за кандидат за президент. Това заяви пред БТВ Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

Той добави, че кандидатурата на Панов за президент нищо не променя при избора на нов председател на ВКС и процедурата е открита. Магдалинчев поясни, че ще се избере засега заместник, защото до края на изборите Панов е в отпуск по закон и има възможност да се върне в съдебната система.

„Разбрахме за кандидатурата му, когато това бе обявено официално, но не се изненадахме. Лозан Панов е известно, че има контакти с определени политически сили, особено с „Да, България“, това не е тайна. Позициите, които има по определени въпроси, може да се види с кои политически сили съвпадат, особено що се касае мнението му против специализираното правосъдие. Трудно обаче може да се каже дали има директна намеса в съдебната система“, каза още Магдалинчев.

Някой от заместниците на Лозан Панов ще изпълнява функциите за председател на ВКС. Ще се избере между Дария Проданова и Галина Захарова.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.