• сб. апр. 13th, 2024

Бременността може да трае повече от година – факти, които ще ви изненадат

Bychaspic

апр. 14, 2021

Бебе се роди с нормално тегло след бременността продължава 375 дни

Бременността е един от най-специалните периоди в живота на всяка една жена. През тези девет месеца в нея расте живот, съзнанието и мислите ѝ са насочени към малкото същество и дните ѝ бива наситен със смисъл, любов и щастие.

3 са фактите, които малцина знаят за бременността и които категорично ще ви оставят безмълвни. Кои са те обаче, тепърва предстои да разберете от материала на Actualno.

3 факти за бременността, които може да ви изненадат:

1. Бременността може да трае повече от година

Да, има случаи, в които бременността може да продължи близо година, а дори и повече. Обикновено десетина дни след термин лекарите предизвикват раждане, с цел да избегнат проблеми с плода и майката.

Съществува случай, в който бременността продължава 375 дни. Това е дори повече и от година. Най-интересното е, че бебето се ражда с нормално тегло, което е под 3 кг.

2. Ходилата увеличават размера си

Много е вероятно по време на бременността ходилата на жената да се увеличат, дори понякога с повече от един номер.

Това няма връзка с качените килограми. Те могат да са в границата на нормалното и ходилата отново да увеличат размера си. Нарастването им се дължи на отпускането на сухожилията. Това е процес, с който тялото се подготвя за самото раждане.

Обикновено това е временно неудобство, което приключва малко след самото раждане.

3. Бременната жена не се нуждае от повече храна

Според възрастните хора бременната жена трябва да яде „като за двама”, тъй като в нея расте нов живот и е необходимо бебето да приема всички полезни съставки.

Истината е, че по време на бременност тялото се нуждае само от 300 допълнителни калории. Това може да е кофичка кисело мляко, вафла или парче сирене върху филия пълнозърнест хляб.

Съвсем не е необходимо да ядете всичко онова, което се изпречи пред погледа ви. Разбира се, това съвсем не означава, че трябва да се лишавате от всяка вкусотия.

Радвайте се на този период и се наслаждавайте на всеки миг!

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *