• ср. апр. 24th, 2024

БСП се надява да има добавки за пенсионерите

Bychaspic

апр. 4, 2024
БСП се надява да има добавки за пенсионерите

Снимка: БГНЕС

Депутатът на “БСП за България” Мая Димитрова смята, че предизборната кампания неофициално вече е започнала и това се вижда в Пленарна зала. Снощи НС заседава до полунощ и освен всички комисии, които бяха в дневния ред, имаше и 6-та точка, която е проект на решение, касаещо предприемане на мерки за финансовата стабилност на държавата.

„Този проект беше вкаран малко преди полунощ от парламентарните групи на ГЕРБ и БСП. Тогава Никола Минчев излезе и каза, че ПП напускат заседанието и няма да участват. Тези мерки ограничават правомощията на финансовия министър да не изразходва средства, освен средства, които са най-необходими за пенсии. До 9 април ще трябва да се представи доклад“, заяви депутатът от ПГ “БСП за България”, Комисия по правни въпроси Мая Димитрова пред БНТ.

Димитрова допълни, че БСП ще направи всичко, за да може пенсионерите да вземат надбавки за Великден.

„Ние ще направим предложение всички пенсионери да могат да получат Великденски добавки, но в зависимост от минималната пенсия, която получат – размерът да бъде един, а тези, които получават над минималната пенсия да получат друг размер, но все пак всеки пенсионер да получи тези добавки“, каза още Мая Димитрова.

Според народния представител държавата не предприема мерки срещу увеличаването на месечните такси на мобилните оператори. „В началото на годината мобилните оператори обявиха, че ще увеличат месечните такси с цената на инфлацията. Това е неравноправна клауза в договорите на мобилните оператори, но все пак тази клауза съществува в общите условия, за съжаление“, допълни още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *