• ср. ян. 19th, 2022

БСП-София: Призоваваме за вътрешнопартиен разум и диалог

Bychaspic

дек. 30, 2021

„Предложението за изключването на Кирил Добрев от БСП, така както е представено от ИБ на НС на БСП, е повод за сериозно безпокойство за вътрешните процеси в БСП, за другарството и взаимопомощта.

Представените мотиви са част от задълбочаващата негативна тенденция за вътрешна саморазправа с другомислещия, за изграждане на образа на врага с партиен билет. Ще напомним, че това е мрачна практика от миналото, която БСП отдавна е отрекла, давайки своята отрицателна историческа оценка“, отбелязва ръководството на Градския съвет на столичните социалисти в позиция, изпратена до медиите.

Според членовете на тясното ръководство на БСП – София е необмислено и безотговорно, в настоящия политически момент на смяна на модела на управление на България, БСП да бъде хвърляна във вътрешни конфликти и противоборства, да се отстраняват социалисти заради тяхното мнение, да се възраждат отречени от историята практики на унищожаване на „врага с партиен билет“.

„Призоваваме до заседанието на конгреса на 22 януари Изпълнителното бюро на БСП да се въздържа от политически действия, които ще провокират допълнително партийни разединения. Призоваваме за вътрешнопартиен разум и диалог“, се посочва в позицията на БСП – София, оглавявана от Калоян П

аргов.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.