• пт. апр. 19th, 2024

Виктор Орбан: Изправихме Унгария на крака въпреки хаоса, причинен от левицата

Bychaspic

окт. 25, 2021

Премиерът на Унгария Виктор Орбан припомни сблъсъците между привърженици на „Фидес“ и полицията през 2006 г. На годишнината от революцията през 1956 г. министър-председателят добави, че са били необходими „години, за да се изчисти хаосът, който лявото правителство остави след себе си, но ние успяхме да поставим Унгария на крака“, цитират думите му унгарското англоезично издание Hungary Today и Агенция „Фокус“.

„Преди петнадесет години, точно по това време, тук, на ъгъла на тези две улици, миналото и настоящето се сблъскаха един с друг. От едната страна имаше гранати със сълзотворен газ, гумени куршуми, неидентифицирана полиция в цивилно облекло и водни оръдия“, каза Орбан. „От другата страна стоеше една измамена и унизена нация, която… отново беше принудена да се чуе факта, че е била лъгана от сутрин и вечер.”

Орбан визира управлението на левицата при премиера Ференц Дюрчани (29 септември 2004 – 9 юни 2006 г.), който падна от власт след скандална реч пред парламентарната фракция на социалистите, в която призна, че „са лъгали унгарския народ от сутрин до вечер“. Дюрчани е съпруг на българката Клара Добрев, която днес е основен кандидат на обединената опозиция в опита ѝ да свали Виктор Орбан, който е на власт в Унгария от 29 май 2010 г.

„От едната страна беше сила, която измами със стотици трикове… а от другата бяха отчаяни хора, подредени зад гигантските букви на Свободата. Междувременно националното единство издържа и работници, инженери, фермери, малки и средни фирми, учени, учители, медицински сестри и лекари разчистиха руините“, каза Орбан в речта си.

„Създадохме един милион нови работни места, отървахме се от заемите в чуждестранна валута, намалихме данъците и следващата година минималната работна заплата ще бъде по-висока от средната заплата по времето на (бившите управляващи) социалисти. Националното богатство, добави той, е нараснало един и половина пъти по времето на властта на Фидес. „Облагахме с данък мултинационални компании, защитихме семейства и сега сметките за комунални услуги са най-ниските в Европа“, каза той.

Премиерът каза, че Унгария сега дава дължимото както на възрастните, така и на младите хора, като постепенното въвеждане на 13-месечната пенсия и данъчните облекчения за младите работници ще бъдат въведени през следващата година. Освен това на семействата, отглеждащи деца, им се връщат тазгодишните данъци, отбеляза той.

„Има моменти в живота на нациите, когато всеки изведнъж чувства, че това е предела; нещата не могат да вървят по начина, по който са направили“, каза Орбан.

„Трябва да решим и това решение ще покаже кои сме всъщност. Ще се разбере колко струва тази нация. Дали една нация мълчи или излиза да протестира, дали се примирява със ситуацията или се изправя срещу нея, дали гледа на една страна или застава изправена, или се оттегля или започва битката “, каза Орбан.

Имайки предвид 1956 г., Орбан каза: „Ние, унгарците, взехме правилното решение: протестирахме; ние се изправихме, станахме и се борихме (срещу съветската власт) ”. Това означаваше да заеме позиция за свобода срещу плен, независимост срещу окупацията и унгарски патриоти да застанат срещу комунистите, каза Орбан.

„Ние спираме силната ЛГБТ пропаганда пред училищната врата“, продължи премиерът. Орбан каза, че е крайно време Брюксел да разбере, че в крайна сметка „дори комунистите не са стигнали далеч с нас (унгарците)“.

„Ние сме пясъкът в машините, прътът в колелото… Ние сме Давид, от когото Голиат е най-добре да бяга“, каза той.

Премиерът каза, че унгарците все още се изправят срещу онези, които настояват, че те са сгрешили, само за да се окаже, че накрая са прави. Той каза, че унгарците ще се окажат прави „за трети път“ след позицията си по въпросите на сметките за комунални услуги и миграцията.

„Ще има референдум и ние ще защитим децата си“, заяви Орбан. „Унгария ще бъде първата страна в Европа, която ще спре ЛГБТ пропагандата пред училищната врата.“

Цитирайки Евангелието на Матей, Орбан каза: „Пазете се от лъжепророци, които идват при вас в овчи кожи… по плодовете им ще ги познаете. Доброто дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове. “

Той каза, че левицата „започва с лъжи, продължава с насилие и след това оставя всички в банкрут“.

Орбан настоя, че левицата в Унгария е подкрепена от толкова огромни международни сили, че „само милионите унгарци, които се обединяват, могат да я победят“.

„Истинското предизвикателство и дори заплаха са международните сили – парите, медиите и мрежата зад тях“, добави Орбан.

Премиерът призова хората да разчитат един на друг. „Това е нашата сила … никакви долари или евро в света не могат да ни отнемат това“, каза той.

„Дойдохме, видяхме и пак ще победим. Господ гледа нас и Унгария преди всичко! Напред, Унгария! Напред, унгарци!,” завърши Виктор Орбан.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *