• вт. окт. 3rd, 2023

Високо отличие за полк. Тодор Тодоров – командир на 41-ия военен контингент в Афганистан

Bychaspic

апр. 7, 2021

„За мен е чест и удоволствие от името на министъра на отбраната да наградя полковник Тодор Тодоров – национален командир на 41-ия военен контингент, участвал в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан, с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ – II степен. Благодаря ви за високото чувство на дълг и за отговорността, проявени под ваше командване в изпълнението на една от най-сложните и тежки задачи по време на мисията, а именно предислоцирането на българския военен контингент от база „Далке“ до база „Летище Баграм“. Заслужена е високата оценка не само за вашия професионализъм и подготовка, но и за целия контингент за успешното изпълнение на задачите в мисията.“ Това подчерта командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров при награждаването, съобщиха от пресцентъра на МО.

Полковник Тодор Тодоров изпълнява задълженията на национален командир на 41-ия военен контингент в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан от октомври 2020 до април 2021 г.

По време на мисията военнослужещите от контингента изпълняваха задачи по охрана на вътрешния периметър на три бази на територията на Афганистан – летище „Кандахар“, база „Далке“ и „Летище Баграм“, в щаба на мисията и в командния и в базовия оперативен център.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *