• ср. ян. 19th, 2022

Витанов: Омикрон настъпва, 10 000 заразени на ден е оптимистично

Bychaspic

ян. 3, 2022
Витанов: Омикрон настъпва, 10 000 заразени на ден е оптимистично

Кадър: Bulgaria ON AIR

„След Ивановден ще започнат проблемите. Ще има натиск върху личните лекари. Февруари месец ще е е месец на Омикрон. Омикрон от 15-20 януари ще стане доминантен. Броят на случаите ще започне да расте, но вълната на Омикрон ще приключи в края на март“, прогнозира математикът проф. Витанов пред Nova News.

Според него 10 000 заразени с коронавирус на ден е оптимистичен вариант.

Като контролен пример проф. Витанов даде един милион заразени в края на вълната – март месец, и 33 500 смъртни случая. За него ще е оптимистично да сме под тези две числа

Математикът вярва, че смъртността в България постепенно ще пада. Той обеща да даде точни изчисления относно COVID и развитието на пандемията след 15 януари.

Още по темата

30 дек 2021 20:25

152

27 дек 2021 09:48

154

„Задължителна трябва да бъде ваксинацията срещу COVID-19 за някои сектори – здравеопазване, администрация, държавни учреждения – те трябва да дават пример“, смята пък проф. Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация.

Според него новата власт трябва да приложи мерки, които българите да са готови да спазват, защото те спасяват човешки живот.

„Омикрон се разпространява много бързо. Противодействието е ясно – ваксинация, мерки, дистанция. Маската не дава много големи предимства, но в малки пространства е задължителна, важно е разстоянието межжду хората“, добави той.

Проф. Момеков е против икономически стимули за имунизация, тъй като хората сами трябва да стигнат до разбирането за предпазване на себе си и околните.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.