• нд. юли 14th, 2024

„Витоша ски“ не иска да ремонтира, а да изгради Княжевския лифт

Bychaspic

апр. 26, 2022
"Витоша ски" не иска да ремонтира, а да изгради Княжевския лифт

Снимка: БГНЕС

Кабинковата въжена линия „Княжево – Копитото“ не може да бъде ремонтирана, за да заработи. Тя трябва да бъде изградена отново с нови лифтови станции, нови фундаменти и нови стълбове. Това заяви в официална позиция до медиите „Витоша ски“ АД, базирайки се на извършена експертна оценка.

Още по темата

Не можем да върнем към живот морално остарели и амортизирани съоръжения, защото първо, те няма да бъдат безопасни за хората, и второ, никой не иска да ползва архаична техника, категорични са от „Витоша ски“.

От дружеството напомнят, че имат готовност да започнат веднага подмяната на остарелите съоръжения, стига да имат законова възможност за това. От „Витоша ски“ посочват, че според сега действащия Закон за горите обаче това е невъзможно.

Призоваваме кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет ясно и точно да формулираме законовите пречки и съвместно да апелираме към законодателната власт за спешни промени, за да можем да имаме лесен, модерен и безопасен транспортен достъп до най-обичаната от столичани планина Витоша.

Още по темата

Тезата, че ние можем, но не искаме да извършим подмяната на съоръженията, е несъстоятелна, коментират от дружеството.

От писмото до медиите става ясно, че Столичната община е издала заповед за ремонт на лифта. От „Витоша ски“ обаче ще я обжалват в съда, като твърдят, че тя е незаконна.

Надяваме се здравият разум да надделее и всички да се обединим за решаване на проблемите, а не да прехвърляме проблема от една институция на друга, защото това не е в интерес на хората, настояват от фирмата.
   

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *