• чт. ян. 20th, 2022

Ген. Мутафчийски: Колеги, благодаря за всеотдайността! Добрият екип е способен на чудеса!

Bychaspic

дек. 31, 2021

Ген. Венцислав Мутафчийски отправи новогодишно послание към екипа на ВМА. Посланието му бе публикувано във фейсбук страницата на здравното заведение.

Ето какво гласи то:

Броени часове остават до началото на Новата година. Искам искрено да благодаря на всички Вас, колеги, които със своята работа, взаимно доверие и сплотеност, затвърдиха ВМА като еталон в здравеопазването.

Историята на Академията е изпълнена с различни превратности, но тя винаги е давала своя принос за издигане авторитета на медицината в България.

Опитът, силата на духа и единството на нашите предци в трудни времена са уникален пример за нас. Пример, който и занапред ще ни зарежда с дисциплина и кураж да бъдем подготвени за съвременните предизвикателства. И да гледаме смело напред в бъдещето.

Добрият лекар на Боговете е равен, е казал Бащата на медицината Хипократ. Аз бих добавил и че добрият екип е способен на чудеса. В отминаващата нелека година, ВМА направи огромна крачка към модерния облик на високотехнологична болница, към който се стремим. Направи го благодарение на усърдието и солидарността на всички Вас, колеги.

Горд съм, че се съхранихме като екип и вярвам, че и занапред ще бъдем пример за отговорност и човечност. Пример за огромно човешко сърце и посвещение на каузата „Живот“. Благодаря Ви за проявената смелост в тази жестока битка. Показахте воля, решителност и твърдост на характера, въпреки яростта на вируса, страха, чувството на отчаяние и безсилие на моменти дори, безсънните нощи и неудобните графици…

Върнахте усмивката и възможността да мечтаят на хиляди наши сънародници, за които Вие бяхте лицето на надеждата, подкрепата, вярата и спасението в моментите, когато са най-обезсърчени.

Колеги, благодаря Ви за професионализма и всеотдайността! Пожелавам – на Вас и Вашите семейства, много здрава, щастлива и успешна нова година!

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS Началник на ВМА

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.