• чт. сеп. 21st, 2023

Георги Марков: За пореден път може да имаме кабинет на победените, но Борисов ще се върна на бял кон

Bychaspic

апр. 9, 2021

Отказът от депутатското място на Борисов е силен политически ход. Ние сме гласували той да управлява България. ГЕРБ не може да управлява заради идиотския избирателен закон, направен от БСП/БКП. Но ако е в Гърция или в Унгария щеше да може да управлява.

Такъв коментар направи в ефира на БТВ конституционният съдия и бивш депутат от ГЕРБ Георги Марков.

„Моят съвет е: Джипката и им даваш на останалите да си търсят премиер, нека да си правят конституция и да управляват. Но ако бъде съставен кабинет, това ще бъде поредният кабинет на победените. Борисов трябва да ги остави да управляват. Но аз мисля, че те не могат да управляват държавата. Те са смешни, нямат обществена подкрепа. Затова след 8 месеца ти да се върнеш на бял кон след 8 месеца във властта“, каза Марков.

Георги Марков обяви, че не приема тезата на Андрей Райчев, че е свършила епохата на ГЕРБ, защото „Борисов побеждава за пети път и той е не само шампион в България, но и в Европа.“

„Той има с един мандат повече от Орбан и Меркел, има 9 победи над БСП. Спечелил е уникална победа по две причини: първата – е джипката, която направи възможна голямата промяна в България, и второ – заради неговата невероятна международна дейност, с която се утвърди като признат европейски лидер“, изтъкна Марков.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *