• вт. май 17th, 2022

Георги Марков: Светът на мълчанието свършва! Слави трябва да е премиер, ако ще предлага кабинет

Bychaspic

апр. 13, 2021

Георги Марков

Фейскбук

КОНСТИТУЦИОННАТА РУЛЕТКА СЕ ЗАВЪРТЯ – СЛЕД СЕДМИЦА ЩЕ Е ПРИ СЛАВИ
Приятели,
Един умен човек, с който се запознах в Мюнхен в зората на демокрацията – журналистът Владо Костов, направи интересен апел от страниците на Епицентър.бг към новите депутати: „Да забравят още първия парламентарен ден обидите и заклинанията от предизборния период, да знаят че са народни представители не само на своите избиратели, а на целия народ (Ако беше жив президентът Желев, със сигурност щеше да призове за кабинет тип „Попов”. По време на биологична война, като българи трябва да сме „един за всички, всички за един”).

Прав е Владо Костов за първия пленарен ден, ама няма как да стане.

Ако в четвъртък в пленарна зала няма КОВЧЕЗИ, БЕСИЛКИ и ЧЕРНИ ЧАРШАФИ, ще е цяло чудо. Ако липсват, то ще е защото Бойко, както и 2005 г., отказа да е депутат. Не му трябва имунитет, силата му е в управлението. Като си общувал 12 години с Камерън, Вацлав Клаус, Меркел, Берлускони, Макрон, Орбан, Курц, и си СКЪП ПРИЯТЕЛ на Ердоган, НЯМА КАК ДА СЛУШАШ БАБИКЯН.
Триглава ламя бил Бойко.

Ами като ламя работи и много тройки навъртя – три метра, три магистрали – до Южното Черноморие, Гръцкото море и Западната граница. А и за победените не неправи малко: с една глава направи от правната нула Христо Иванов министър на правосъдието, с втората глава води бай Радан при Меркел, ама преди 2015 г., когато беше на мода, а с третата глава направи Мая Костинбродска републикански омбудсман.

Виден въстаник от несъстоялото се Велико народно въстание пък каза, че на протестърите се падало шефското място в парламента.

А то винаги се е полагало на победителя по силата на гласа народен и Божи. Нещо повече: 2014 г. и 2017 г. победителят Бойко предложи на победеното БСП председателството на парламента. Сега победените искат да го вземат от победителите.

Най-интересно е как ще „изчегъртат Гешев”. Млад адвокат от странство предлага това да стане с „малки стъпки”. Да му скъсят мандата на 3 години. Ами може да му го скъсят и на 3 месеца, но ще трябва Велико народно събрание.

Не е лошо победените да прочетат решение №3 на Конституционния съд от 2003 .г, което съм подписал. Така че стъпката не може да е малка, а много дълга и голяма във времето.

Радостно е, че за мажоритарен избирателен закон не се налага промяна в Конституцията. Първият законопроект на ГЕРБ 2017 г. бе именно този.

Но нямахме мнозинство. Сега се надявам, че „Шоуто на Слави” ще внесе именно като първи законопроект идеята за мажоритарен вот. Ще получи мнозинство, ГЕРБ не би трябвало да се отметне от волята на 2,5 млн. българи.

Приятели,
Тази седмица ще се завърти конституционната рулетка. ГЕРБ ще използва конституционно си право на пръв мандатоносител, за да състави правителство. Но няма мнозинство.

Другата седмица вече ще е второто завъртане и мандатоносител ще е „Шоуто на Слави”. То има мнозинство и то конституционно – 165 анти-ГЕРБ депутати, събрани в ново ОФ.

Светът на мълчанието свършва.

Ще трябва да чуем:
Ще клекнем ли пред неолибералните комунисти от Запада за Македония?
Ще приемем ли македонско малцинство в България, както те вече решиха в евро парламента?
Ще приемем ли Истанбулската конвенция, въпреки решението на КС?
Ще се присъединим ли към пакта на ООН за имигрантите?
Ще приемем ли гей браковете и гей осиновяванията?
Ще се откажем ли от мама и татко и от Дядо Коледа?
Кой ще преговаря със султан Ердоган?
И най-важното:
Има ли „чума”, или няма? Как ще я лекуваме с ваксини или с аспирини, как ще се оправят победените с тази биологична война?
Кой ще е новият премиер на България?

В Европа е прието това да е лидерът на мандатоносителя. Шоуто продължава, Слави трябва да управлява.
Пролетта на 1991 г., на колосален митинг-концерт пред НДК, Желю беше в „Александър Невски” с американския вицепрезидент, предрекох избори до дупка и познах.

Днес отново предричам същото.

P.S.: Приятели, много млади политици говорят за кабинета Беров, някои дори не са били родени тогава. Когато говoря за правителството на Беров, като правителство на победените, трябва да уточня, че БСП, ДПС и отцепници от СДС направиха зад гърба му премиер Илия Павлов, затова той си подаде оставката.

Самият проф. Беров беше ИСТИНСКИ ПРОФЕСОР, патриот, демократ и невероятно ерудиран човек. Пое премиерския пост по настояване на д-р Желев, с желанието да помогне на България. Разочарова се и се оттегли.

„>

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.