• вт. май 17th, 2022

Георги Марков: Ще имаме правителство на победените

Bychaspic

апр. 11, 2021

Птичка е кацнала на рамото на Слави Трифонов. Никога в българската история не се е случвало зад един кандидат за министър-председател, мисля, че той ще е кандидат, защото е европейска практика лидерът да поеме отговорност, да има зад гърба си 165, макар и победени, депутати. Това заяви в „Денят започва“ с Георги Любенов Георги Марков, бивш депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия.

За трети път в България победени ще управляват страната. При мандата на Беров се създаде паралелната държава, при мандата на Орешарски ни спряха еврофондовете. Ще ни вкарат в национална катастрофа, от която пак Борисов ще трябва да ни спасява, посочи той.

Проблемът, че Борисов не може да управлява, е в избирателния закон на БСП, с нисък праг за влизане, който води до раздробен парламент и обрича България на коалиции в коалиции, които се разпадат, допълни още Марков.

Според него навлизаме в партийно-политическа криза, защото имаме парламент, в който присъстват партии, за които не са гласували над 50% от българските избиратели. Партията на негласувалите е по-голяма от всички останали. Ще имаме правителство на победените, каза още Георги Марков.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.