• ср. май 18th, 2022

Георг Георгиев: Правителството, което ще предложи ГЕРБ няма да дублира сегашния кабинет

Bychaspic

апр. 13, 2021

„Правителството, което ще предложи ГЕРБ няма да дублира сегашния кабинет“, заяви пред БНТ депутатът Георг Георгиев без да конкретизира имена. Партията ще преговаря за подкрепа в новия парламент. Той отново потвърди, че са готови да осигурят мнозинство на правителство излъчено от „Има такъв народ“.

„Бяхме пределно ясни стабилността да бъде водещият фактор, който да навигира сформирането на следващото мнозинство и съответно избиране на българско правителство. По двойствения начин, по който бе разтълкувана нашата подкрепа, не бе съвсем правилен, тъй като ние казахме – да, готови сме, ако втората политическа сила реши да изпълни мандата, да дадем своята подкрепа за тяхната програма, за това да има мнозинство в парламента“, каза Георг Георгиев.

По думите му изисква време правилната конфигурация да бъде представена.

„Иначе ГЕРБ е единствената политическа сила към момента, която е готова да състави правителство и в името на стабилността на държавата ще го направи“, каза депутатът от ГЕРБ.

Той каза, че когато пълният състав е известен, тогава ще стане ясно кой ще бъде министър-председател.

„Най-голямата политическа логика диктува лидерът на спечелилата политическа сила да бъде и премиер. Това е отговорното европейско политическо поведение, това сме и ние демонстрирали до момента“, каза Георгиев.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.