• пт. мар. 29th, 2024

ГЕРБ: Депутатите богопомазани ли са и правилата не важат ли и за тях?

Bychaspic

дек. 8, 2021

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ настоя НС да вземе решение или да се влиза в сградите на парламента само със зелен сертификат, или да задължи здравния министър да издаде заповед за отпадане на сертификата за всички.

Депутатите на Бойко Борисов, който този път са в опозиция, настояват парламентът спешно да обсъди двата проекта на решения, които ще внесе.

Още по темата

7 дек 2021 13:55

69

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова вчера се е стигнало до опасния прецедент Председателският съвет да отхвърли предложението им в сградите на НС да се влиза само със зелен сертификат, антигенен тест или PCR.

„Това решение на мнозинството на промяната по своя характер има няколко последици. На първо място може би то дефинира кой в тази държава се счита за богопомазан или богоизбран, кои са тези, които не искат да спазват разпоредбите и заповедите, като че ли се намират само в тази пленарна зала“, каза тя в декларация от името на ПГ на ГЕРБ.

„На второ място се доказа, че клетвата „да спазвам Конституцията и закона“ вероятно за част от вас не важеше и в качеството ви на министри, а и в качеството ви на народни представители“, каза тя.

Според нея става ясно, че двойният стандарт е норма за депутатите.

„Но вие показвате, че не зачитате труда на лекарите, които се борят вече две години с пандемията, скръбта на всички загубили свои близки и роднини, но и за вас човешкия живот и здравето на вашите колеги, на работещите в администрацията, журналистите,  нямат никакво значение. Как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти трябва да са норма – за богопомазаните и за всички останали работещи българи, които месеци наред се редяха на опашки рано сутрин, за да имат тестове, за да отидат на работните си места, за всички ученици, които сега им се налага всяка сутрин в началото на седмицата да плюят в торбички или хората, които се чудят как да си платят тестовете“, каза Атанасова.

„Това ли е новият морал в политиката? Нали само преди дни заявихте, че ще се влага нов смисъл в думата народен представител. Очевидно новият смисъл на думата е, че за депутатите ще има едни правила, за останалите българи – други“, скочи още тя.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *