• ср. апр. 17th, 2024

Даниел Митов: В ГЕРБ все още няма постигнато съгласие за номинацията на партията за премиер

Bychaspic

апр. 13, 2021

ГЕРБ е длъжна като победител на изборите да направи ясното и категорично усилие да състави кабинет. При всички положения ще направим такъв опит.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият министър на външните работи Даниел Митов, който е избран за депутат от ГЕРБ в новия парламент.

За мен лидерът на партията спечелила изборите трябва да е кандидат за премиер. По този въпрос се водят разговори и решение ще бъде взето в рамките на дискусия. Предполагам, че за някои имена за новия кабинет все още се мисли, заяви Митов. По думите му в ГЕРБ все още няма постигнато съгласие за номинацията на партията за премиер.

Попитан дали ГЕРБ биха подкрепили председател на парламента от „Има такъв народ“, Даниел Митов посочи: „Нищо не можем да изключим категорично, всичко е въпрос на разговори. Единственото, което ми се иска, е да започнем да си говорим нормално. В момента езикът е пропит с омраза. Една държава не се управлява с крясъци“.

В отговор на въпрос защо е преминал от ДСБ в ГЕРБ Митов заяви: „ГЕРБ се утвърди като дясната партия ГЕРБ тепърва ще бъде фактор в българския политически живот. Една партия, за да бъде устойчива, тя трябва да демонстрира устойчивост и да бъде и в опозиция, когато се налага. ГЕРБ е изградила капацитет, стои добре и в чужбина. Съвсем нормално е десен човек като мен да бъде в нея“.

Вчера Даниел Митов заяви:  Учудени сме, че ДБ искат да докарат на власт комунистите през задния вход

ГЕРБ няма никакъв проблем да е както в управлението, така и в опозицията, отбеляза Даниел Митов, като подчерта, че спечелилата изборите партия не трябва да бъде заобикаляна в новия парламент.

Има сериозни предизвикателства и реформи, които трябва да се направят в голям национален разговор. Такава е съдебната реформа. Моето предложение би било всички партии да се съгласят, че около съдебната реформа е необходим голям разговор и всички проблеми да бъдат свързани в голям законодателен пакет. Това трябва да е национален разговор, защото рецептите на нито една партия не решават цялостния пъзел в съдебната реформа, каза още Митов.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *