• нд. юли 14th, 2024

Две нови сгради ще бъдат построени в рамките на Sofia Airport Center

Bychaspic

апр. 25, 2022
Две нови сгради ще бъдат построени в рамките на Sofia Airport Center

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предстои изграждане и на две нови сгради в комплекса Sofia Airport Center  – офисна и логистична. Това съобщи Лилия Кръстева, управител за България в CERES Management Services, в предаването „ИмоТиТе“ по Bloomberg TV Bulgaria. Компанията управлява бизнес комплекса до летището, както и мол Park Center в София.

„В началото на пандемията всички работихме от вкъщи – от дивана или на холната маса. И се замислихме какво преживяване да предложим на нашите наематели, когато се върнат в офисите. Решихме да превърнем зимната градина в SAC в коуъркинг пространство, което се доближава до уюта на домашната атмосфера“, коментира Кръстева.

Гъвкавото пространство Flex-R Lounge беше открито неотдавна, като то е безплатно за наемателите на SAC.

Оказа се, че локацията до летище София е много интересна; сега преговаряме с компании, които искат площи при нас, за да ги превърнат в коуъркинг пространства, обясни Кръстева.

Предстои и разширяване на Sofia Airport Center с нови сгради. Компанията получи разрешение за строеж на втора офис сграда още през декември 2018 г. Гостът уточни, че е имало промени в проекта и това е наложило допълнение в разрешението на строеж.

„Имаме финансиране, готови сме да строим, но работим за pre-lease – отдаване на офис площите в начална фаза на проекта. Разговаряме с компании и ще стартираме строителството, когато сключим договори с двама-трима наематели“, посочи още тя.

Новата офис сграда ще бъде с подобни параметри като първата – с близо 20 хил. кв. м надземна разгърната застроена площ (РЗП). Строителството е възможно да приключи до края на 2023 г., като целта отново ще е получаване на сертификат за устойчивост LEED (бел. ред. – действащата офис сграда в SAC беше първата в България със сертификат LEED Gold).

Ще се строи и нова логистична сграда, като проектът се развива бързо, допълни Лилия Кръстева. В момента на територията на бизнес парка има три логистични сгради.

Гостът коментира и влиянието на войната в Украйна върху офис пазара у нас. „Още преди 2-3 седмици получихме запитвания за украински компании, които се опитват да прехвърлят временно дейността си в съседни страни. Те търсят обзаведени офиси, за 1-2 години, тъй като се надяват войната да приключи бързо и да се върнат в родината си“, обясни Кръстева.

Целият разговор може да гледате на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *