• чт. окт. 28th, 2021

Делян Добрев: Не одобрявам нищо в Плана за възстановяване при енергетиката

Bychaspic

окт. 13, 2021

Дава ли се сигурност на хората в региона след като служебният кабинет създава държавно предприятие за рекултивация на въглищни региони?

„Детайли все още няма. Това е предложение, което цели да прекрати протестите на синдикатите, и да ги успокои. Не мисля, че е работещо в какъвто и да е вариант. Защото подобно държавно предприятие имаме в АЕЦ „Козлодуй“. Неговата роля е да извежда от експлоатация първи и четвърти блок. Но там работят много малко хора“, заяви бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред „Денят ON AIR“.

Той каза, че 10 000 души няма как да бъдат заети в едно такова държавно предприятие.

Добрев добави, че това не е решение, а е прах в очите.

„Протестиращите биха се съгласили и на по-кратък срок. По-скоро проблемът, който ги извади на жълтите павета, е, че никой не знае какъв е последният вариант на Плана за възстановяване и устойчивост. Никой от нас не го е виждал. Той не е консултиран с обществото и дори със засегнатите страни“, коментира народният представител от ГЕРБ.

Той обърна внимание, че ако в Плана частта за енергетика е оставена, както е била в първия вариант, парите ще бъдат изхарчени за нищо.

„В частта за енергетика в Плана за възстановяване не намирам нещо, което да одобрявам. Има много по-смислени идеи“, изтъкна Добрев пред Bulgaria ON AIR.

„Аз не съм участвал в разработването на Плана. Тъй като предстояха избори, ГЕРБ е искал да не се ангажира с този политически ангажимент, да внася Плана и в последствие той да бъде изтеглен. Поглеждайки назад във времето, по-добре ГЕРБ да го беше внесъл, защото Планът, който беше подготвил ГЕРБ, имаше по-разумни идеи от тези“, посочи народният представител от ГЕРБ.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.