• сб. апр. 13th, 2024

Десислава Атанасова: Издигаме Цвета Караянчева за председател на Народното събрание

Bychaspic

апр. 15, 2021

Издигаме Цвета Караянчева и ще се въздържим от подкрепа към друг кандидат за председател на Народното събрание. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

На въпрос дали ГЕРБ очаква да бъде ощетена в комисиите, Атанасова обясни, че дългата парламентарна практика повелява най-голямата по брой парламентарна група да има председател на парламента. „Знаете, че такъв прецедент имаше през 2013 г. Всички помним как завърши Народното събрание тогава и колко от заявените приоритети бяха изпълнени. Сега се очертава състояние на подобен парламент“, каза още Атанасова.

Първият законопроект, който ще внесем, е ще бъде за въвеждане на мажоритарни избори, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Предполагам, че в рамките на днешния ден или най-късно утре ще стане. Очевидно има подкрепа и от втората политическа сила. Надявам се, че съвсем скоро ще започнат да работят и комисиите. В това число и ще бъде формирана Комисията по правни въпроси, която традиционно разглежда всички предложения. Нашето предложение от години, а и от вчера съвсем официално е обявено и от нашия лидер г-н Борисов, че сме за мажоритарни избори“, заяви още Атанасова.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *