• вт. апр. 16th, 2024

Десницата се цепи. Атанас Атанасов: Готов съм да се извиня на всеки, засегнал се от мои действия

Bychaspic

окт. 14, 2021

Публични скандали тресат десницата. Водачите й се обвиняват в дерибействане и тоталитарни методи  на ръководство.

„Най-елементарното обяснение е, че винаги на финала на реденото на листите има някой, който е недоволен. Опитвам се с екипа да наредим листите така, че да е най-добре. Подписвам листите и ще си понеса отговорността. След изборите ще свикаме нашия национален орган и всеки ще носи отговорност, включително аз“.

Това заяви председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Припомняме, че снощи Столичната организация на ДСБ излезе с декларация за незабавната оставка на председателя Атанас Атанасов
Декларацията е пратена от ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” в 24 МИР.

Като причина за оставката се посочва подмяната на водача Цецка Бачкова в листата за предстоящите предсрочни парламентарни избори, „в последния момент и по еднолично решение на председателя на партията, без каквото и да е съгласуване със структурите и ръководните органи“

На въпрос дали еднолично е подменил водача на листата на „Демократична България” (ДБ) за 24-ти МИР Цецка Бачкова, Атанасов обясни, че е поделено между трите партии в ДБ и подчерта, че водач там е Владислав Панев от „Зелено движение”, а втори е „известният блогър” (той е общински съветник в София) Иво Божков.

Готов съм да се извиня на всеки един, който се е засегнал от мои действия, каза Атанасов пред Нова телевизия с уверение, че всичко, което е правил, е за да има демократичната общност максимално широко представителство.

 

Припомняме, че Методи Лалов обвини в дерибействане Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, което се толерира от Христо Иванов.

  

Държавата е в криза, това ли е най-важното, каза накрая Атанасов.

Лидерът на ДСБ е уверен, че казаното от ВМРО за Мария Касимова-Моасе за гражданството ѝ не е вярно и че това е опит на ВМРО да ги забележат.

А за Лозан Панов Атанасов коментира, че „обективно намира кусурите на своите конкуренти”. Той не се съгласи със „спекулативното заглавие” от медия, която работи за ГЕРБ (водещият цитира Mediapool,) – че Лозан Панов критикува Румен Радев, че не е положил усилия за управление с ГЕРБ и ДПС. Беше му посочено, че това е заглавие на Mediapool, но Атанасов настоя да се прочете и чуе интервюто на Панов пред Радио „Свободна Европа”. Подобно заглавие има и във в. „Сега” и в „Дневник“.

С ГЕРБ няма да говорим, още отсега да е ясно, заяви лидерът на ДСБ. „Политическата криза, в която се намира страната, е резултат от 12-годишното управление на ГЕРБ”, подчерта той.

Атанасов вижда около 100 депутати на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент, останалите депутати (140) ще са на партии, които искат да ги изместят. Трябва да намерим общ език – кризите изискват редовно правителство и парламент, е неговата гледна точка.

Ще трябва да търсим ярка личност за премиер, за да преведе България през тези предизвикателства, сподели Атанасов, но без имена. „Ако беше лесно, нямаше да ни се падне на нас. Ще се справим с тази задача, защото виждаме, че сме единомишленици с тези хора и не само с тях”, обобщи лидерът на ДСБ политическата ситуация. Атанасов обърна внимание и за нуждата от енергийна стратегия, след като Бойко Борисов за 12 години една енергийна мощност не е направил. Против АЕЦ „Белене” сме, но можеше да има консенсус за нови мощности на площадката на АЕЦ „Козлодуй”.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *