• вт. май 17th, 2022

Диетолог: Бързите закуски не винаги са вредни

Bychaspic

май 10, 2022

Бързите закуски не винаги са вредни

Така смята Маргарита Арзуманян, кандидат на медицинските науки, диетолог и гастроентеролог, цитиран от БГНЕС.

При избора на храна за закуска е важно да се обърне внимание на нейния състав. Според Арзуманян идеалният начин за бърза закуска е да хапнете нещо, съдържащо ядки, пълнозърнесто брашно, зеленчуци, горски плодове или бобови растения.

При избора на храна за закуска е важно да се обърне внимание на нейния състав.

„Най-бързата и чудесна закуска е да вземете добър пълнозърнест хляб и кисело мляко и да добавите ядки и плодове„, казва тя.

Правилната комбинация от съставки ще превърне дори сандвича, който обикновено се смята за нездравословна закуска, в здравословно ястие – продължава диетологът.

Сандвичът може да бъде добра закуска, ако вземем домашно приготвено месо, пиле или риба, хляб от пълнозърнесто брашно, което съдържа остатъчно количество фибри. Сложете отгоре резен краставица, домат или маруля„, препоръчва Арзуманян.

Много храни, които преди са били смятани за вредни, сега се произвеждат по различни технологии, казва диетологът. Така че според нея съвременните колбаси си заслужават да бъдат част от здравословното хранене.

Вече се предлагат качествени колбаси, които съдържат например пуешко месо, говеждо месо, мляко и подправки и не съдържат нищо излишно. Това са колбаси с кратък срок на годност, които са добра и здравословна закуска„, добавя Арзуманян.

Но ако продуктът пред вас съдържа консерванти, изкуствени подсладители и подобрители на вкуса, по-добре е да не го консумирате, съветва диетологът.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.