• чт. мар. 28th, 2024

Димитър Гърдев: България граничи с няколко интензивни кризи

Bychaspic

окт. 2, 2021

При конфликта между Косово и Сърбия предложението на Урсула фон дер Лайен да се лепят стикери за решаване на проблема е само временна мярка, отбеляза в „Говори сега“ по БНТ Димитър Гърдев, ръководител на националната делегация на България в ПАСЕ и международен секретар на партия „Има такъв народ“.

Той отбеляза, че тази криза, която ескалира от по-скоро въпрос на регулация на табелите, които се използват за преминаване до почти военен конфликт, показва колко е крехък мирът в нашия регион.

„Опитвам се да обясня на нашите европейски партньори, че България граничи с няколко интензивни кризи“, подчерта Димитър Гърдев. От едната страна са Западните Балкани, от друга страна е Черноморският регион – там имахме примери как бързо се стигна почти до военен сблъсък между силите на НАТО и на Руската федерация. От юг са бежанците и това, което се задава от Афганистан в момента.

„Няма друга европейска държава, която да е поставена под три такива региона, които могат бързо да ескалират обстановката до криза“, коментира ръководителят на националната делегация на България в ПАСЕ.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *