• пн. апр. 22nd, 2024

Екатерина Захариева: Разговори с мен за премиер не са водени

Bychaspic

апр. 13, 2021

ГЕРБ излиза от успешен мандат въпреки кризата с коронавируса. Показали сме, че можем да управляваме държавата в кризата. ГЕРБ отново е първа полическа сила. Това каза пред Би Ти Ви вицепремиерът Екатерина Захариева. Тя разкри, че разговорите с нея да бъде министър-председател не са водени.

Според нея президентът Румен Радев е трябвало вече да каже кога ще свика първото заседание на 45-тото Народно събрание, след като е било ясно, че днес ще бъдат обнародвани решенията на ЦИК за изборите. Захариева смята, че сега ще се види какви са и намеренията на държавния глава и колко силно той иска служебен кабинет.

„Омразата е много силно чувство, но то не е дългосрочно“, посочи още тя.

Вицепремиерът обърна внимание, че още преди да влязат в парламента, някои формации са почнали да се разпадат. Тя визира скандалите около Изправи се!Мутри вън.
„Разговорите в момента не се водят, нека да започне официалната рулетка. От начина, по който президентът започне консултации, ще личи дали той ще подпомогне съставянето на устойчив кабинет“, коментира пред бТВ Захариева.

По думите й всички излязоха с лозунги анти-ГЕРБ, но след изборите трябва да кажат за какво ще работят.

Тя бе категорична, че ГЕРБ може да покаже „политически знак“ и „да даде“ няколко депутати на втората сила – Има такъв народ, за да състави правителство.

Вицепремиерът смята, че БСП се сриват и не могат да са градивна опозиция.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *