• пн. окт. 18th, 2021

Журналисти: Проф. Герджиков е добра кандидатура. Битката за президент не е предрешена!

Bychaspic

окт. 2, 2021

Битката за „Дондуков“ 2 става все по-ожесточена. Вчера официално беше обявено, че ГЕРБ ще подкрепят кандидатурата за президент на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

Настоящият държавен глава и кандидат за втори мандат Румен Радев заяви, че преди 5 г. лидерът на партията Бойко Борисов се е скрил под полата на Цецка Цачева, а сега под тогата на ректора.

В рубриката „Четвъртата власт“ журналистите Валери Найденов, Сибина Григорова и Петьо Цеков коментираха какво трябва да очакваме в кандидат-президентската надпревара.

„Метафората не е лоша, но не му отива на г-н Радев, защото в такъв случай може да кажем, че Нинова се скри в шинела на Радев преди 5 г. Големият проблем е, че партиите ги е срам от това, че са партии и се крият – един под пола, друг под шинел. Партиите са пряка проекция на българската олигархия, която от 2 г. е в жестока война, тази война я пренесоха в политиката“, коментира Найденов.

Според него се създава контраст между двамата основни кандидати – генерал и учен. Сибина Григорова посочи, че кандидатурата на Герджиков е добра новина, защото така битката няма да е предрешена.

„Вече е ясно, че ще отидем и на втори тур, а според това как партиите изиграят картите си, ще зависи кой ще отиде на втори тур. ГЕРБ направиха доста умно, Борисов каза, че са им го предложили, значи някъде другаде е издигнат като кандидат-президент и след това самият проф. Герджиков каза, че след като е получил уверение, че ще има подкрепата на ГЕРБ, се е съгласил“, каза тя.

По думите ѝ се очаква в битката да влезе е настоящият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов, чийто мандат изтича, подкрепен от „Демократична България“. Относно кандидатът за вицепрепрезидент, който ще се яви заедно с Герджиков – полк. Невяна Митева, Петьо Цеков заяви, че се търси огледален образ на двойката Радев-Йотова.

„Проблемът на тази двойка е неразпознаваемостта ѝ, хората познават повече паметника пред СУ „Св. Климент Охридски“ отколкото проф. Герджиков. Объркването с Огнян Герджиков сигурно ще му донеса няколко процента повече. Вадя заключение, че не е подходено към предизборната ситуация с необходимата доза сигурност, че този кандидат ще влезе бързо в кампанията“, допълни той.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.