• пн. окт. 18th, 2021

Заради многото случаи с коронавирус: Да се затварят ли школите?

Bychaspic

окт. 13, 2021
Заради високия брой новозаразени с коронавирус от утре в София влизат в сила новите противоепидемично мерки и танцовите зали остават празни. Марина Стаменова е собственик на школа за танци и признава, че не знае как ще оцелеят след поредното затваряне без срок.  

„Тази рестрикция отново е изключително дискриминационна, изключително нелогична и най-вече обиждаща нашия бранш. При нас болни деца няма. Тук не идват случайни хора. Това не е градски транспорт, не е хипермаркет. Ние знаем всеки ден колко човека ще посетят студиото“, сподели пред Bulgaria ON AIR Марина Стаменова.

Гъвкавият локдаун, който се въвежда сега в страната, е достатъчен и не са нужни по-строги мерки за момента, смята професор Огнян Кунчев.

„Този гъвкав локдаун, който осъществява здравното министерство и образователното министерство, е много подходяща форма. Не да се оставят нещата, както беше миналата година на самотек – децата да се заразя, да заразят и техните родители, и най-накрая да се наложи пълно затваряне за всички“, подчерта той.


През последните две седмици натискът върху личните лекари се увеличил многократно. Според общопрактикуващите лекари пълен локдаун е единственият начин да се спасяват хора в момента.

„Според плана за справяне с пандемията, когато се мине 600 души и сме в „тъмночервена“ зона, трябва да има обявен пълен локдаун“, отсече д-р Георги Миндов.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.