• нд. апр. 14th, 2024

Застреляха известен журналист в Гърция

Bychaspic

апр. 9, 2021

Гръцки телевизионен журналист беше застрелян пред дома си атинското предградие Алимос днес. Това съобщава в. „Катимерини“.

Неизвестни лица с мотоциклети са направили засада пред дома на известния гръцки журналист Йоргос Караиваз и са изстреляли срещу него поне шест куршума, предава и телевизия Open TV, цитирана от агенция „Фокус“.

Инцидентът се е случил около 14 часа местно време. Нападателите са знаели точно кога ще се прибере на журналиста и най-вероятно са го наблюдавали.

Според други източници, на мястото на престъплението са намерени 17 патрона. Може да е използван заглушител, отбелязва каналът.

Журналистът се прибирал у дома, след като приключил работа по предаването, свързано с престъпността, по телевизионния канал Star.

Полицията определи престъпниците като професионални убийци. Започнала е операция по издирването и арестуването им.

Това е второто убийство на журналист в Гърция през последните 10 години. На 19 юли 2010 г. неидентифицирани лица произведоха 16 куршума срещу журналиста Сократ Гиолиас близо до къщата му. Тогава подземната организация „Секта на революционерите“ пое отговорността за убийството.

Йоргос Карайвас има над 30-години медийно присъствие и е популярен криминален репортер. Гръцката общественост е шокирана от разстрела. Колеги на Карайвас предполагат, че убийството е свързано с журналистическо разследване, предава кореспондентът на БНР в Гърция.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *