• пн. окт. 2nd, 2023

Земеделците тръгват към София по черни пътища и ниви

Bychaspic

сеп. 18, 2023
Земеделците тръгват към София по черни пътища и ниви

Снимка: БГНЕС

Жандармерия и полиция спряха протестиращите земеделски производители, тръгнали за София, на подбалканския път в района на Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Вече три часа земеделските машини стоят на пътя. На няколко пъти напрежението ескалира и протестиращите затвориха пътя Казанлък – Стара Загора.

Организаторите на протеста дадоха ултиматум на органите на реда, че ако до 18 часа не се вземе решение да бъдат пуснати, за да продължат към столицата, ще тръгнат по един или друг начин.

Още по темата

18 сеп 2023 13:33

119

На протеста дойдоха и хора от офроуд клубове, които казаха, че ще проправят път на земеделците през ниви и черни пътища.

В цялата страна днес се провежда общонационален протест на земеделци. Исканията са основно да бъде възстановена забраната за внос на украинско зърно. 40 са точките в страната, които днес бяха и някои са все още блокирани. От МВР информираха, че ГКПП-тата са отворени и работят нормално. Остава ограничено движението за тежкотоварни автомобили по пътя Борован – Бяла Слатина от км 51 до км 53. Затруднено е движението в района на с. Труд и гр. Първомай /Пловдивско/. Сериозно струпване на селскостопанска техника все още има на пътен възел „Петолъчката“.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *