• нд. юли 14th, 2024

„Златни пясъци“ създава дружество с цел продажба на хотел „Морско око гардън“

Bychaspic

ное. 1, 2021
"Златни пясъци" създава дружество с цел продажба на хотел "Морско око гардън"

Снимка: morskookogarden.com

„Златни пясъци“ АД съвместно с дъщерната си компания „Паркстрой – Златни пясъци“ ООД ще създаде ново дружество с цел продажба на активи – имоти и четиризвездния хотел „Морско око гардън“. Това става ясно от покана за свикване на общо събрание на акционерите на 2 декември, публикувана в x3news.

И двата учредителя ще внесат в капитала на новото дружество недвижими имоти, след което то ще бъде предложено за продажба на инвеститор с интерес в хотелския бизнес изцяло или частично. 

Още по темата

До 2008 г. „Златни пясъци“ управлява три хотела в курортния комплекс – „Морско око бийч“, „Морско око гардън“ и „Адмирал“. През 2008 г. „Морско око бийч“ е съборен с цел изграждане на високатегориен комплекс, но световната икономическа криза и сривът в цените на имотите спират този план. Дружеството съобщава, че междувременно не е успяло да натрупа средства за цялостно обновяване на „Морско око гардън“ и „Адмирал“.

Допълнително пандемията срива приходите през 2020 г. с 61,42% спрямо базисната 2019-та, а през сезон 2021 г. те са с 37,36% по-ниски.

Освен имота с хотел „Морско око гардън“ „Златни пясъци“ ще внесе в капитала на новото дружество още два съседни незастроени имота.

Според независимия оценител „Велинов консулт“ имотите със сградата струват общо 14,3 млн. лв.  За терена има издадено разрешително за допълнително строителство на хотелски комплекс с разгъната площ 30 хил. кв. м.

Сега се планира с набраните средства дружеството да реновира петзвездния хотел „Адмирал“, като развие балнеотуризъм чрез преустройство на СПА комплекса и изграждане на медицински център. Ще бъдат обновени и част от обектите, които се предлагат под наем като ресторанти, обекти за търговия и открити търговски площи.

От „Златни пясъци“ възнамеряват в бъдеще да се съсредоточат във висококатегорийния туризъм и да управляват само един хотел. 

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *