• ср. юли 24th, 2024

Зукърбърг продаде къщата си в Сан Франциско за рекордните 31 млн. долара

Bychaspic

юли 26, 2022
Зукърбърг продаде къщата си в Сан Франциско за рекордните 31 млн. долара

Снимка: Bloomberg L.P.

Съоснователят на Facebook Марк Зукърбърг е продал къщата си в Сан Франциско за 31 млн. долара долара и това е най-скъпата продажба на жилище в града тази година, съобщават The Real Deal и Bloomberg.

Изпълнителният директор на Meta Platforms ще получи над три пъти по-висока сума за имота от платените за него около 10 млн. долара през ноември 2012 г. по данни на Redfin.

Имотът е разположен в уединения квартал Либърти Хил до Долорес Парк. Къщата с площ над 650 кв. метра е близо до болница и травматологичен център в Сан Франциско, носещи името на Зукърбърг след голямо дарение от негова страна. Имотът е построен през 1928 г. и заема парцел с площ над 1 декар.

Зукърбърг купи имота месеци след като Facebook стана публична компания. През 2013 г. той и съпругата му Присила Чан започнаха проект за обновяването му на стойност милиони долари, като сред подобренията са перално помещение, стая за вино, мокър бар и оранжерия, както и други надстройки.

Още по темата

През годините са правени множество оплаквания от съседи на Зукърбърг от шума и праха от строителните дейности. През 2016 г. някои съседи се оплакаха от охранителите на милиардера, които паркирали незаконно пред дома му.

Технологичният милиардер притежава няколко други имота в Силициевата долина, край езерото Тахо и на Хавайските острови.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *