• пн. апр. 22nd, 2024

Ива Митева на неизключен микрофон в парламента: Ма, то е ад, бе!

Bychaspic

апр. 17, 2021

 „Ма, то е ад, бе!“

Това се чува от разговор на неизключени микрофони между председателя на парламента Ива Митева и нейната заместничка Татяна Дончева след хаоса и скандалите в пленарната зала и невъзможнотта им да овладеят ситеацията.

Лидерката на Движение 21, която стана зам.-шефка на Народното събрание от „Изправи се! Мутри вън!” Татяна Дончева, започва ремонт на правилника на парламента от А до Я. С промените личните обяснения ще бъдат веднъж на ден – в края на заседанието.

Това стана ясно, след като ГЕРБ пусна запис от началото на една от почивките в пленарното заседание. Оказа се, че микрофоните на председателските места са включени и запечатват разговора между председателката Ива Митева и заместничката й Дончева.

Така ясно се чува намерението на Дончева още в понеделник да внесе поправки, според които личното обяснение на депутатите, на което те имат право, когато се спомене името им, да се ограничи само до веднъж на заседание.

Причината за това й намерение е хаосът, който настана по време на разискванията за привикване на Бойко Борисов. След куп обиди и лични нападки депутатите сами излязоха в почивка.

В понеделник ще внесем абсолютна корекция в правилника, Лично обяснение – един път на заседание“, казва Дончева на Митева.

Дончева съветва Митева да не дава на депутатите непрекъснато процедури за лично обяснение. 

-„Ма, то е ад, бе“, отвръща Митева.

-„Не може. Какво е това? Това нещо още в понеделник. Още в понеделник се свършва с това. Личните обяснения накрая на заседанието„, допълва Дончева.

Записът бе публикуван от пиара на ГЕРБ Никола Николов. „Ето ги истинските лица на боркините с мутрите!“, коментира той.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *