• ср. май 18th, 2022

Израел отваря границите си за ваксинирани туристи от май

Bychaspic

апр. 13, 2021

Израел ще отвори границите си за организирани групи туристи от 23 май с условие влизащите в страната да имат поставена ваксина срещу COVID-19.

Това обявиха от Министерството на здравеопазването на еврейската държава, съобщава англоезичното издание The Jerusalem Post, цитирано от „Фокус“.

Туристите ще трябва да се подложат на PCR тест за коронавирус, преди да се качат в самолета за Израел, и друг PCR тест и серологичен тест, когато напускат страната, за да потвърдят, че са ваксинирани или са се възстановили от вируса.

Ще бъде поставен лимит за броя на туристите, които ще бъдат допускани в страната дневно.

„Израел е първата държава с ваксинирано население и гражданите на Израел са първите, които ще се радват от това“, заяви министърът на здравеопазването Юли Еделщайн. „След като отворихме икономиката, време е внимателно и обмислено да улесним туризма. Откриването на туризма е важна линия за една от индустриите, която беше особено засегната през годината на коронавируса. Ще продължим да проучваме облекчението по всяко време в съответствие с данните за заболеваемостта“, уточни здравният министър.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.