• ср. юни 19th, 2024

Имотите в София – най-евтини спрямо европейските столици 

Bychaspic

мар. 27, 2023

Усеща се слабо намаление на търсенето и лек спад на цените на квадратен метър, но не се очакват драстични понижения, смята Томас Станишев от Galardo

Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

София се нарежда доста ниско по ценови нива на имотите спрямо други големи градове в Европа. Тя е на последно място спрямо другите европейски столици по средна цена, а азарът има накъде да расте. Това мнение изрази Томас Станишев, директор на Galardo Redl Estate, в предаването „Клуб Investor“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Станишев посочи, че за момента трусовете в банковия сектор нямат ефект върху нашия пазар. „Търсенето от купувачите е още голямо“, добави той.

По негови думи към момента се усеща слабо намаление на търсенето и лек спад на цените на квадратен метър, но не се очакват драстични понижения. 

„Трудно е да се каже накъде ще отиде пазарът. Ръстът на цените се стабилизира, ще има плато, той няма да продължи“.

Според експерта цените на имотите в южните квартали на София започват от 1300-1400 евро на кв. м, има рекордни продажби в центъра за над 5000 евро на кв. м.

Той отбеляза, че от значение за купувачите са локацията, разпределението, нивото на завършеност на сградата, развитието на района. „Търсят се и панелени жилища, все още има такива сделки“, каза още гостът.

Станишев е оптимист по отношение на банковите регулации и кредитирането – не очаква огромна промяна в сектора и смята, че пазарът ще продължи да расте.

Целия разговор гледайте във видео материала.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *