• ср. май 18th, 2022

Ирена Анастасова: Искат оставката на Нинова тези, които работиха активно срещу нея

Bychaspic

апр. 8, 2021

„БСП не подведе с нищо хората. В последните 4 години БСП беше единствената реална опозиция в Народното събрание. Но въпреки това българските граждани не разграничиха БСП от статуквото, а са я възприели като част от него“.

Това заяви зам.-председателят на партията Ирена Анастасова пред радио „Фокус“. Тя обясни, че изчистването на партията от задкулисието, от обвързаностите, което е било приоритет на БСП в последните 4 години, не се е възприело правилно от хората и това също е оказало влияние.
Анастасова посочи като една от причините за загубата на БСП на изборите факта, че голяма част от по-възрастните хора не са излезли да гласуват заради страха от корона кризата, която е била умело управлявана от политическа гледна точка.

Според Ирена Анастасова в настоящата ситуация оставка на Корнелия Нинова би било безотговорно поведение.
„Аз не смятам, че председателят на партията в тази ситуация трябва да подава оставка, и ще ви кажа защо. Личен проблем с оставката на г-жа Нинова, доколкото аз я познавам, не съществува. Тя е избрана за председател на партията преди пет месеца с гласовете на около 80% от всички партийни членове, които казаха, че тя трябва да е председател на партията”, бе категорична зам.-председателката на БСП.

Анастасова попита риторично кои хора сега искат оставката на Нинова: „Тези, които по време на цялата кампания за пряк избор на председател, работиха активно не само срещу нея, но и срещу интересите на партията.” Тя подчерта, че на този етап, когато предстоят разговори между политическите партии, които влязоха в това Народно събрание за бъдещето на страната, за това какво правителство ще имаме, да се обезглави партията е крайно безотговорно. Анастасова допълни, че в тази ситуация интересите на страната са далеч по-напред от интересите на партиите.“

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.