• пт. сеп. 29th, 2023

Йорданка Фандъкова провери изграждането на детска градина в „Манастирски ливади“

Bychaspic

апр. 12, 2021

Строителството на новата детска градина започна през лятото на миналата година. Към настоящия момент е завършена бетоновата конструкция на сградата, изградени са преградните стени и е монтирана хидроизолацията на едно от телата. Частично е изпълнена и оградата. Изпълняват се инсталациите на сградата и хидроизолацията на покривите. Предстои остъкляване на дограмата, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Кметът Фандъкова разговаря с техническия ръководител и подчерта, че държи да се работи качествено и в срок.

„За родителите е изключително важно условията, в които се отглеждат и обучават децата, да бъдат много добри, както и да има достатъчно места в детските градини“ – каза Фандъкова. Техническият ръководител увери кмета на София, че строителните дейности вървят в срок и в края на тази година сградата ще бъде готова.

Детската градина е за 8 групи и ще разполага с просторни занимални и спални помещения, басейн и спортна зала.

Към момента се изграждат 16 сгради на детски градини и ясли, като двете ясли са в „Красно село“ и „Триадица“, а градините са в районите „Възраждане“, „Подуяне“, „Изгрев“, „Лозенец“, „Триадица“, „Студентски“, „Витоша“, „Овча купел“, „Люлин“, „Кремиковци“ и „Искър“.

Очаква се до септември да приключи строителството на сградите в „Изгрев“, „Подуяне“, „Витоша“, „Овча купел“ и „Лозенец“, а до края на година – на още 3 сгради в „Люлин“, „Студентски“ и „Триадица“. През тази година ще започне строителството на още 25 сгради, от които 19 – за детски градини и 6 са за ясли.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *